LOIMULLE UUTTA VERTA VALMENNUSTIIMIIN

LENTOPALLO. Viimeisestä kahdeksasta Mestaruusliigaottelustaan vain yhden voittanut ja sarjataulukossa kahdeksantena oleva Raision Loimu vahvistaa valmennustaan loppukauden ajaksi, kun torstaina Suomeen saapunut 54-vuotias serbialainen Dragan Mihailovic liittyy oranssi-mustien joukkueeseen vastuuvalmentajan tittelillä. Loimu ei irtisano aiempien valmentajien sopimuksia, vaan he jatkavat Mihailovicin valmennustiimissä. Tehty ratkaisu ei aiheuta juurikaan lisäkuluja Loimun kausibudjettiin, vaan muutamat yhteistyökumppanit halusivat kantaa kortensa kekoon ja tarjoutuivat auttamaan.

– Joukkueemme on harjoitellut hyvin ja pelaajamateriaali on nykyistä sarjasijoitusta parempi. Kuten kapteeni Rumpunenkin asian on esittänyt, niin joukkueen potentiaali ja pisteet eivät ole kohdanneet pitkään aikaan. Joitain muutoksia on kokeiltu kauden aikana jo aiemminkin, mutta kun merkittävää parannusta ei ole tapahtunut, niin lähdimme hakemaan muutosta ottamalla mukaan uuden valmentajan. Ehkä hän on tässä tilanteessa jonkunlainen muutosjohtaja, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Mihailovic on kouluttautunut valmennukseen Jugoslaviassa, jonka vahvaa palloiluhistoriaa ei tarvitse penkkiurheilijoille esitellä. Kotimaansa lisäksi hän on kouluttanut itseään Kanadassa ja Ranskassa. Ensimmäiset valmennuspestit Mihailovicilla on ollut Kanadassa 1990-luvun alussa. Ensimmäinen kausi ammattilaisjoukkueen päävalmentajana oli Kreikan liigassa kaudella 1997–1998. Siitä alkaneen uran seuraluettelo on pitkä kuin Loimun historiikki. Seurajoukkuevalmennusta Ranskassa, Serbiassa, Libanonissa, Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, Qatarissa, Bahrainissa sekä maajoukkuevalmennusta Jugoslaviassa, Kanadassa, Libanonissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Viime kauden hän valmensi Zahraa Libanonin liigassa. Viime kevät päättyi Libanonin liigan mestaruusjuhliin. Muutenkin vuosien saatossa on tullut menestystä monissa eri seura- ja maajoukkuekilpailuissa. Komeimmat sulat hatussa ovat mitalit Olympialaisista, MM- ja EM-kisoista.

Mihailovic saapui Suomeen pelaaja-agentti Nisse Huttusen välittämänä, joka on itsekin entisiä loimulaisia. Huttusen lisäksi yhteisiä tuttuja on muitakin, sillä Mihailovic on valmentanut myös Loimussa pelanneita Dustin Wattenia sekä Jose Carrascoa.

Loimun joukkueeseen Mihailovic sai ensikosketuksen torstaina, kun hän ehti hetken seuraamaan Ismo Tuomisen ja Janne Harjun vetämää iltaharjoitusta.