Kalefoton Jukka Liukas on vuoden fotokauppias!

Itsepalvelulla toimiva ja uusinta tekniikkaa hyödyntävä kuvakioski on hyvä esimerkki Liukkaan uudistumisesta.

RAISIO. Suomen Fotokaupan Liitto ry on valinnut Vuoden Fotokauppiaaksi pitkän linjan fotokauppiaan Jukka Liukkaan Kuvamestari Kalefotosta Raisiosta.

Jukka Liukas on pitkän linjan fotokauppias, joka jaksaa aina uudistaa ja uudistua. Hän on aktiivinen jäsen, joka on ollut perustamassa fotoalan Kuvamestarit-ketjua sekä ollut useassa Suomen Fotoalan kattojärjestön hallituksessa. Hänellä on positiivinen asenne kollegoita ja koko fotoalaa kohtaan, perustellaan valintaa.

Esimerkkinä uudistamisesta ja uudistumisesta on Kalefotoon joulukuussa päivitetyt Noritson uudet itsepalvelukuvakioskit.

Asiakkaat pystyvät kuvakioskilla tilaamaan omia kuviaan. Kuvakioski meillä on ollut jo vuodesta 2002, mutta nyt on uudet kosketusnäyttökoneet, ja ohjelma, jolla pystyy siirtämään kuvia nopeasti omista laitteista USB 3.0:n avulla. Sen kautta näytölle aukeaa hetkessä tuhatkin kuvaa. USB:n lisäksi kuvia voi siirtää muistikorteilla, bluetoothin kautta tai vaikka suoraan sosiaalisesta mediasta, kertoo Liukas.

Moni on hämmästynyt palvelun helppoutta ja nopeutta. Pikkukuvia saa teetettyä tunnissa 1300 kappaletta, Liukas sanoo.

Lisäksi Liukas ottaa jatkuvasti valikoimaansa uusimpia tuotteita. Hyllystä löytyy muun muassa 360 Fly -panoramavideokamera.

Kuviakin saa nykyään lähes mihin tahansa. Oman kuvan saa vaikka puhelimen kuoriin, lasiseen leikkuulautaan tai pyyhkeeseen, listaa Liukas.

Kuitenkin kivijalkaliikkeessä panostetaan edelleen myös asiakkaiden palveluun. Liikkeessä kehitetään joka viikko filmirulliakin. Se palvelu on lopetettu jo monesta muusta kuvausliikkeestä.

Muotokuvaus on meillä on edelleen kaiken A ja O, mutta siinäkin ollaan palvelua pystytty parantamaan uudella teknologialla. Nykyään asiakkaat saavat tilata kuvia netistä. Koevedoksiin saa linkin, jonka pystyy lähettämään vaikka kaikille sukulaisille, jotka voivat sitten itse tilata mieleisensä kuvat, kertoo Liukas.

Kalefoto juhli viime vuoden lopulla jo 50-vuotista taivaltaan.

Janica Vilen