Caruna maakaapeloi laajasti Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla

RAKENTAMINEN. Caruna maakaapeloi noin 180 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 110 henkilöä ja niiden arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke kestää vuoden 2016 alusta vuoden 2017 loppuun. Kaivutyöt alkoivat maaliskuussa Mynämäen ja Nousiaisten alueilla. Kaivutyöt alkavat Pyhen ja Mietoisten alueilla huhtikuussa, kesäkuussa Lemun alueella, heinäkuussa Mietoisten alueella ja syyskuussa Askaisten alueella. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

– Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 3 500 asiakasta säävarman verkon piiriin, hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

– Viemme Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla maan alle noin 180 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 170 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa, Pekka Vierimaa päättää.

Carunan Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun työkohteiden urakoitsijakumppanina on Eltel Networks Oy.