VG-62:n Sun City Swingin tavoitteena SM-kisamitali

VG-62:n Sun City Swing sijoittui pronssille Itävallan Mozart Cupissa 21.1–23.1.2016 päästäen edelleen vain USA:n ja Venäjän kärkijoukkueet. Kuva: Kirsi Laine.

MUODOSTELMALUISTELU. Naantalilaisen VG-62 ry:n muodostelmaluistelun SM-joukkueissa eletään nyt jännittävää aikaa. SM-juniorijoukkue Sun City Swing ja SM- noviisijoukkue Sun City Synchro valmistautuvat parhaillaan harjoittelemalla ja hiomalla ohjelmiaan kauden huipennukseen. Muodostelmaluistelun SM-kisat luistellaan 27.–28.2. Helsingin jäähallissa. Helsingin Luistelijoiden (HL) järjestämissä kisoissa luistelevat kaikki SM-sarjat eli Seniorit, Juniorit ja Noviisit.

SM-juniorijoukkue Sun City Swing varmisti SM-finaalipaikkansa jo ensimmäisissä SM-valintakisoissa sijoittumalla neljänneksi. Myös kauden toisessa valintakisassa joukkue luisteli neljänneksi. Joukkue kisaa tällä kaudella vauhdikkaalla lyhytohjelmalla We are here to entertain you sekä voimakkaalla tummanpuhuvalla vapaaohjelmalla Game or life – what is real? Swingit valittiin kauden alussa maajoukkueen haastajajoukkueeksi, mikä on motivoinut joukkuetta entistä ahkerampaan harjoitteluun ohjelmiensa parissa.

Tammikuussa 2016 Swingit sijoittuivat pronssille Itävallan kansainvälisissä kilpailuissa päästäen edelleen vain USA:n ja Venäjän kärkijoukkueet. SM-kilpailuun joukkue lähtee tavoittelemaan mitalisijaa pyrkien varmoihin ja vahvoihin suorituksiin molemmissa ohjelmissaan. Joukkueen päävalmentajan Essi Kivistön mukaan matka neljänneltä sijalta mitaleille ei ole enää pitkä, mutta vaatii aivan varmasti nappisuoritukset sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Hän toivoo, että joukkue pystyy nauttimaan luistelusta ja esittämään ohjelmat vapautuneesti kauden pääkilpailussa.

VG-62:n SM-noviisijoukkue Sun City Synchron huomattavasti kauden vaihtuessa nuorentunut ja uusiutunut joukkue sijoittui ensimmäisessä SM-valintakisassa sijalle 10 ja pystyi toisessa valintakisassa parantamaan sekä pistesaalistaan että sijoitustaan. Kahdeksas sija varmisti, että sarjan toiseksi nuorimman joukkueen Glorious Adventure -ohjelma nähdään helmikuun lopun SM-finaalissa.

Joukkue lähtee kisaan tavoittelemaan ehjää ja varmaa suoritusta sekä keräämään lisää kilpailukokemusta Suomen kovasta ja tasaisesta SM-noviisisarjasta. Valmentajan mukaan joukkueen harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja onnistuneella suorituksella toisen valintakilpailun sijoitusta on vielä kauden päätöskilpailussa mahdollisuus kohentaa.

Sandra Englund