Turun Messukeskuksessa järjestettiin lapsille omat festarit

Tutkija Piin upea avaruudellinen tiedelaboratorio tarjosi tiedetemppuja, hulluja keksintöjä, erilaisia hauskoja saippuakupla-, vaahto, ilmapallo- ja hiilidioksidijäätemppuja.
Festarihumussa lapset saivat myös kasvo- ja käsimaalauksia.
Festarihumussa lapset saivat myös kasvo- ja käsimaalauksia.

TAPAHTUMAT. Lauantaina 30. tammikuuta vietettiin lasten festivaali Ipanahipat Turun Messukeskuksessa. Ohjelmaa oli tehty kaikenikäisille lapsille ja messuhalleissa olikin tunnelma katossa koko festivaalin ajan.

Toisessa tapahtumahallissa oli mahdollisuus lähteä matkalle maailman ympäri. Lähtöselvitykseksi muutetusta sisäänkäynnistä jokainen lapsi sai itselleen passin, johon kerättiin leimoja maailman ääristä, eli erilaisilta messuosastoilta.

Toisessa hallissa taas oli Talven ihmemaa, jossa riitti puuhaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille osallistujille. Perheen pienimmille oli ohjelmassa pehmolelukylpyjä kun taas vähän vanhemmat saivat purkaa energiaa pomppulinnoissa tai esimerkiksi polkuautoillen ja temppuillen. Hurjapäisimmät saivat kiivetä hallin kattoon asti ja välillä voi puolestaan rauhoittua keskittyen värittämiseen tai askartelemiseen. Talven ihmemaasta löytyi myös mahtavaa sisältöä kouluikäisille. Tarjolla oli mahdollisuuksia opetella räppäämistä, tubettamista tai graffitityylistä taidetta sekä pelata erilaisia PC-pelejä.

Festivaalien yhteydessä järjestettiin yhdessä hallissa MLL:n suurkirppis, joka keräsikin satoja ihmisiä ostoksille.

Turun kaupungin liikuntapalveluiden pisteellä pääsi kokeilemaan erilaisia liikuntavälineitä ja rakentelemaan pehmoisia temppuratoja perheen pienimmille.
Turun kaupungin liikuntapalveluiden pisteellä pääsi kokeilemaan erilaisia liikuntavälineitä ja rakentelemaan pehmoisia temppuratoja perheen pienimmille.