Sauvon tammimarkkinoilta iloa vanhuksillekin

Hyvän Mielen Tammimarkkinoilta Sauvon torilta myös Palvelukeskukseen puhumaan ehtinyt Aira Samulin veti muistijumppaa ja puhui hyvän elämän puolesta. ”Vihat, katkeruudet ja kateudet vievät ihmiseltä voimavarat. Positiivinen asenne ja terveet elämäntavat ohjaavat paremman elämän lähteille”, neuvoi pirteä Samulin.

SAUVO. Sauvossa tammikuun lopussa järjestetyt Hyvän Mielen tammimarkkinat keräsivät torille kansaa. Hyisessä säässä oli hyvä jumpata vähän aivoja ja jäseniä, etenkin kun jumppahetken veti ikinuori Aira Samulin. Hän puhui tärkeistä asioista niin markkinaväelle, kuin Sauvon Palvelukeskuksen asukkaille.

– Yksi tärkeä asia on syytä muistaa: Lääketiede on kehittynyt ja kaikenlaisia elimistömme osia voimme jo vaihtaa, mutta aivoja emme vielä voi. Siksi niistä kannattaa pitää huolta. Minulle tanssi on parasta aivolääkettä ja laulukin auttaa muistia. Laulettaisiinko Jos sais kerran reissullansa, ehdottaa Samulin Palvelukeskuksen reilulle kuudellekymmenelle kuulijalle.

Hyvän elämän puolestapuhuja

Helmikuussa 89 vuotta täyttävältä Airalta kysellään useasti hänen energiansa lähteistä.

– Minulla ei ole vieläkään mitään lääkitystä ja uskon, että syy piilee terveissä elämäntavoissa, jotka ovat olleet minulla alusta alkaen. Riittävä uni on yhtä tärkeää kuin liikunta ja ruokavaliokin. Muistan, kuinka isä komensi minut lapsena aina ilta kahdeksalta nukkumaan.

– Vaikka minä aloin kyllä ryyppäämään vanhoilla päivilläni. Otan konjakkia ihan pikkuisen joka ilta, jatkaa samaan hengenvetoon Aira ja nauraa iloisesti.

Energinen punatukka on vieraillut yli sadassa vanhainkodissa ja puhunut harrastusten ja virikkeiden puolesta. Lisäksi hän puhuu myös mielellään kotona asumisesta.

– Aika moni meistä haluaisi asua kotona loppuun asti tai ainakin niin kauan kuin siihen on mahdollisuus. Nykyajan tekniikka mahdollistaa sen paremmin kuin ennen, eikä kustannukset ole mahdottomia. Minullakin on kotona tällaista tekniikkaa, joista lähtee omaisille pilvipalveluiden kautta tietoa. Sieltä he näkevät, että mummo on noussut kuudelta, mutta mennyt takaisin sänkyyn, kertoo Aira.

Sauvossa Hyvän Mielen Tammimarkkinat järjestänyt yrittäjä nelikko Pikku Puodin takaa, Ritva Reponen, Timo Reponen, Jari Hakkarainen ja Lalli Savolainen ovat julistaneet vuoden 2016 Sauvossa hyvän mielen vuodeksi. ”Ohjelmaa ja tapahtumaa on luvassa pitkin vuotta. Konsertteja, muotinäytöksiä, jne”, kertoi Jari Hakkarainen, joka myös juonsi markkinat Sauvon torilla.
Sauvossa Hyvän Mielen Tammimarkkinat järjestänyt yrittäjä nelikko Pikku Puodin takaa, Ritva Reponen, Timo Reponen, Jari Hakkarainen ja Lalli Savolainen ovat julistaneet vuoden 2016 Sauvossa hyvän mielen vuodeksi. ”Ohjelmaa ja tapahtumaa on luvassa pitkin vuotta. Konsertteja, muotinäytöksiä, jne”, kertoi Jari Hakkarainen, joka myös juonsi markkinat Sauvon torilla.

Teksti ja kuvat Anni Himberg