Ruskolainen Luminos-lauluyhtye tuo huippusolistit Faurén Requiemiin Turun tuomiokirkkoon

MUSIIKKI. Ystävänpäivänä 14.2. klo 19 on Turun tuomiokirkossa  luvassa upea konsertti huippusolistien kera. Katedraali soi –tapahtuman 20-vuotisjuhlakonsertissa esiintyvät mezzosopraano Monica Groop, baritoni Juha Kotilainen, lauluyhtye Luminos, urkuri Markku Hietaharju ja Turun filharmonisen orkesterin soittajista koostuva Aboa Nova Ensemble johtajanaan kapellimestari Erkki Lasonpalo.

Konsertissa kuullaan Gabriel Faurén teos Requiem, jossa Monica Groop ja Juha Kotilainen laulavat soolot. Juha Kotilainen esittää César Frankin teoksen Tantum ergo sekä Timo-Juhani Kyllösen  Ave Marian. Monica Groopilta kuullaan Oskar Merikannon Rukous Op. 40 no 2, Edvard Griegin  Ave Maris stella ja Maurice Duruflen Pie Jesu. Sauli Hannukselan luotsaaman Luminoksen a cappella -valintoja unohtumattoman konserttiviikon  päätteeksi ovat Eric Whitacren upea Lux Aurumque ja norjalaisen Ola Gjeilon  Northern Lights.