Naantalin ja Maskun kuntaliitos ei miellytä

MASKU, NAANTALI. Selvitysmiesten laatimat yhdistymisasiakirjat olivat Naantalin kaupungissa ja Maskun kunnassa sekä niiden verkkosivuilla nähtävillä 29.12.2015 – 29.1.2016 välisen ajan. Asukkaille ja muille, jotka katsoivat asian koskevan itseään, varattiin tilaisuus tehdä huomautus kuntien yhdistämisestä.

Kaikki huomautukset yhdistymistä vastaan

Naantali – Masku kuntaliitoksen yhdistymisasiakirjojen nähtävänä oloaikana jätettiin yhteensä 16 huomautusta. Muistutuksista seitsemän jätettiin Naantalin kaupunginhallitukselle ja yhdeksän Maskun kunnanhallitukselle. Kaikissa huomautuksissa vastustettiin mahdollista kuntaliitosta. Yhdessä huomautuksessa esitettiin osakuntaliitosta siten, että Maskun Niemenkulman alue liitettäisiin Naantaliin.

Naantalin kaupunginvaltuusto ja Maskun kunnanvaltuusto käsittelevät Maskun kunnan liittämistä Naantalin kaupunkiin 1.1.2017 lukien 29.2.2016 pidettävissä valtuustojen kokouksissa.

Selvityksen taustaa

Valtion nimeämät kuntajakoselvittäjät selvittivät neljän kunnan (Kustavi, Masku, Naantali ja Taivassalo) yhdistymisen rinnalla Naantalin ja Maskun yhdistämistä. Kunnat hylkäsivät syksyllä 2015 neljän kunnan yhdistymissopimuksen Taivassalon kuntaa lukuun ottamatta.