LOIMU EI KATKAISSUT TIIKEREIDEN VOITTOPUTKEA

LENTOPALLO. Raision Loimu matkusti torstaina Kokkolaan haastamaan 35 edellistä kohtaamistaan suomalaisjoukkueita vastaan voitokkaasti hoitaneen Tiikeri-lauman. Loimu on viimeisin suomalaisjoukkue, joka on voittanut Tiikerit. Se tapahtui Raisiossa luvuin 3–1 4.3.2015, eli pian vuosi sitten. Vaikka torstai oli toivoa täynnä, ei se kuitenkaan tehnyt Loimusta Tiikereiden voittoputken katkaisijaa, vaan sarjakärki kaatoi vieraat tasaisesta taistelusta huolimatta puhtaasti luvuin 3–0 (25–23, 25–23, 25–19).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista taistelua erien voitoista. Loimu esitti avauserissä hyvää puolustuspelaamista ja voitti puolustuksen jälkeisiä hyökkäyksiä hyvillä tehoilla. Molemmissa erissä edettiin parin pisteen erolla aivan kalkkiviivoille asti. Maalinauhan katkaisemissa voittoputkessa liitävä Tiikeri-lauma osoitti henkisen kanttinsa, kun taas aaltoilevasti läpi kauden pelannut Loimu sortui jälleen ratkaisuhetkillä omiin virheisiin. Sekä ensimmäistä että toista erää Loimu johti vielä 22–23, mutta sen näissä erien loppuhetkissä vierailijoille tuli erävoitot kotijoukkueelle lahjoittaneita syöttö-, vastaanotto- ja hyökkäysvirheitä.

Loimun päävalmentaja manasi ottelun jälkeen jo tutuksi tullutta ongelmaa:

– Kaksi erää oli tiukkaa taistelua, mutta sitten sorruimme tuttuun perisyntiimme. Kuka tekisi ne erien kaksi viimeistä pinnaa? kysyy Ismo Tuominen.

Pitkän erätauon jälkeen ei enää nähty ensimmäisten erien kaltaista kamppailua erävoitosta, vaan kahdesti kalkkiviivoilla hyytyminen oli ilmeisesti nakertanut vierailijoiden itseluottamusta sen verran että isännät kuittasivat kolmannen erän itselleen selvemmin numeroin.

Ottelun paras pistemies oli paljon vastuuta syksyn aikana saanut hakkuri Antti Ropponen, joka teki 14 pistettä tehoin +5. Yleispelaajat Enderwin Herrera (13 pts, +4), Lauri Jylhä (11 pts, +7) ja keskitorjuja Tommi Siirilä (10 pts, +7) antoivat hyvää taustatukea pisteiden teossa. Loimun parhaat pistemiehet olivat Ossi Rumpunen (12 pts, +5) ja Luis Arias (10 pts, +4).

Loimun ottelut jatkuvat Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa kuluvan viikon sunnuntaina, jolloin vieraaksi saapuu Korson Veto pääkaupunkiseudulta. Loimu hakee tärkeiden sarjapisteiden lisäksi jatkoa kolmen ottelun mittaiselle kotivoittoputkelleen.