Kaarinassa järjestetään 40 tapahtuman koulukonserttifestivaali

KAARINA. Kaarinan kulttuuripalveluiden ja Konserttikeskuksen viisivuotinen yhteistyö tuo kaupunkiin kansainvälisen koulukonserttitapahtuman Korvat kävelylle!
Samalla tapahtuma juhlistaa Kaarinan uutta koulujen kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jonka tienraivaajana Konserttikeskuksen koulukonsertit ovat olleet.

Kaarinan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Konserttikeskuksen viisi vuotta jatkunutta yhteistyötä juhlitaan 9.–11. maaliskuuta peräti 40 tapahtuman minifestivaalilla.

Kansainvälinen Korvat kävelylle! on osa EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamaa Blackboard Music Project -kehityshanketta. Siinä lujitetaan kansainvälistä koulukonserttitoiminnan verkostoa ja jaetaan tietoa hyvistä käytännöistä. Suomessa tapahtuma on aiemmin toteutettu kolmesti ja tämä on ensimmäinen kerta, kun tapahtuma tuodaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Kaarinassa tapahtuma päätettiin toteuttaa hieman totutusta poiketen: kongressikeskuksen salin sijaan kansainväliset toimijat pääsevät tutustumaan Suomen toimintatapaan käytännössä, koulutiloissa ja kouluruokaa syöden. Vieraille on tarjolla 11 esiintyjää ja kaksi luentoa. Eikä kokonaisuus edes jää tapahtuman virallisen ohjelman mittaiseksi, vaan kolmen päivän aikana toteutetaan peräti 40 konserttia, työpajaa ja tapahtumaa.

Korvat kävelylle! juhlistaa myös Kaarinan uutta koulujen kulttuurikasvatusohjelma KEKEä, jossa jokaiselle luokka-asteelle tarjotaan vuosittain useita kulttuurisisältöjä. Mukana on kirjaston ja Konserttikeskuksen perinteisten ohjelmien lisäksi mm. sanataidetta, teatteria ja historiaa.