Hulvelan Helmi juhlii 5-vuotissyntymäpäiväänsä pullakahvein 9.2.

RAISIO. Neuvontaa ja palveluohjausta ikäihmisille ja heidän omaisilleen tarjoava Hulvelan Helmi viettää 5-vuotisjuhliaan. Juhlan kunniaksi tiistaina 9.2. klo 13–15 on Helmessä tarjolla syntymäpäiväkahvit kaikille eläkeikäisille raisiolaisille.

Hulvelan Helmen tehtävänä on antaa eläkeikäisille tietoa eri tahojen tarjoamista palveluista ja yhdistysten toiminnasta.

Neuvonnan lisäksi monissa asioissa autetaan ihan kädestä pitäen eli täytetään yhdessä lomakkeita tai etsitään vaikka netistä esteettömiä asuntoja, kertoo Helmen työntekijä Karoliina Haaksiluoto.

Neuvonnan lisäksi Helmi aktivoi ikäihmisiä pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan. Helmestä ohjataan kuntoneuvolaan tai opastetaan suoraan itselle mieluisaan harrastukseen. Lisäksi Helmi järjestää itsekin jonkin verran toimintaa, mm. kuntosalitreeniä, tuolijumppaa, uintia, käsityökerhoa, muistelupiiriä, lukupiiriä, bingoa ja sukkatansseja. Asiakkaita Helmessä käy noin 500 vuodessa.