Ettakin piti Loimun nollilla Pohjois-Suomen kiertueella

LENTOPALLO. Loimun pohjoisen tuplareissusta tuli floppi, kun lauantaina Rovaniemellä kärsitty 3–0 tappio toistui sunnuntaina Oulussa. Etta oli tyly isäntä Oulun Urheilutalolla ja kuittasi tärkeät sarjapisteet itselleen 3–0 (25–19, 25–17, 25–19) lukemin. Loimu jäi siis viikonlopun pitkällä reissullaan sekä ilman sarjapisteitä että erävoittoja, joten oranssi-mustat poistuivat illansuussa pimeästä Pohjois-Suomesta synkälle kotimatkalle yöjunalla.

Ottelu lähti käyntiin lupaavasti ja Loimu oli niskanpäällä avauserässä aina tilanteeseen 18–18 asti. Sen jälkeen Etta vei loppuerän 7–1 ja jatkoi samaa päättäväistä menoaan kahdessa seuraavassakin erässä. Loimu ei saanut missään erässä 20 pistettä kokoon, joten Ettan voittoa voi pitää nykypistelaskulla jopa murskaavana.

Lauantaina Rovaniemellä hyvän ottelun pelannut hakkuri Daniel Vargas oli sunnuntain ottelussa tehoton. Toiseen erään valmentaja Ismo Tuominen marssittikin hakkuriksi Luis Ariaksen. Mutta päivä ei ollut aurinkoinen hänellekään, vaan kaamos Loimun hakkuriosastolla jatkui. Kolmanteen erään Tuominen kokeili vielä kolmannen korttinsa ja siirsi Ossi Rumpusen hakkuriksi ja Verneri Vetriön hänen tilalleen yleispelaajaksi.

Rumpunen oli Loimun paras pistemies tehden 14 pistettä tehoin +11. Ettan parhaat pistenikkarit olivat yleispelaajat Eetu Pennanen (20 pts, +18) ja Anssi Hakala (17 pts, +13). Etta pelasi ilman ykköshakkuriaan, kun ex-loimulainen Dean Bittner paranteli olkapäätään. Hänen paikallaan aloitti nuori Heikki Lehtoniemi, mutta hänet korvasi jo avauserässä kesäisestä loukkaantumisesta kuntoutuva Ville Sorvoja.

Loimulla alkaa nyt puolentoista viikon mittainen ottelutauko ennen Savon tuplareissua ja Ystävänpäivän kotipeliä. Tauko tuleekin tarpeeseen, sillä tämän viikonlopun reissun jälkeen joukkueella riittää hikoiltavaa ja hiottavaa harjoituskentällä.