VAKIO- JA LATINALAISTANSSIEN GP-KILPAILUT RAISIOSSA 30.1.

Kuva: Bolero.

KILPATANSSI. Raision Kerttulan liikuntahalli toimii areenana, jossa tanssitaan lauantaina 30. tammikuuta vuoden ensimmäiset vakio- ja latinalaistanssien Grand Prix- eli GP-kilpailut. Tanssiurheiluseura Boleron isännöimissä kilpailuissa ratkotaan paremmuus kuudessa eri sarjassa. Nuoriso- (16–18-vuotiaat) ja Seniorisarjassa (yli 35-vuotiaat) kilpaillaan erikseen vakio- ja latinalaistansseissa. Yleinen sarjan parit sekä alle 16-vuotiaat juniorisarjalaiset tanssivat puolestaan vaativat 10-tanssin kilpailut.

Raision kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan noin 105 tanssiparia. GP-sarjan ranking-listan kärkiparit ovat ilmoittautuneet Raision kilpailuun laajalla rintamalla. Yleisen sarjan 10-tanssin kisassa ovat mukana ranking-listan neljä ensimmäistä paria Jaak Vainomaan ja Taina Savikurjen johdolla. Vainomaa & Savikurki ovat juuri tämän kilpailumuodon hallitsevat MM-pronssimitalistit, joten aivan ehdotonta maailmaluokan tanssia voi katsoja Kerttulan liikuntahallissa nähdä.

Tanssiurheilu seura Bolerolla on kilpailussa mukana kaikkiaan 19 paria. Yhteensä Turun alueen seuroista mukana on runsaat 30 paria. Varsinaissuomalaisittain suurimmat menestystoiveet ovat ennakolta senioreiden latinalaistansseissa, jossa järjestävän seuran Boleron pari Jani Kallio – Satu Vuorjoki on ranking- listan kakkosparina jopa voittajasuosikki. Finaaliin eli kuuden parin joukkoon tähtää useampikin alueen pari.

Tanssiparien paremmuuden kaikissa sarjoissa ratkaisee viisihenkinen tuomaristo: Anna-Rita Tramacere Belgiasta, Matis Toome Virosta, Guido Maero Italiasta sekä Katja Koukkula ja Markku Luttinen Suomesta.