S-market Kaarina avautuu toukokuussa

S-market Kaarina valmistuu toukokuussa. Kuva: Janica Vilen.

KAARINA. Kaarinan keskustaan Kuskinkadulle 110-tien ja Paraistentien risteykseen rakenteilla oleva S-market Kaarina valmistuu Turun Osuuskauppa Oy:n ryhmäpäällikkö Kari Öyryn mukaan toukokuussa.

– Jos vain pakkaset eivät viivästytä lokakuussa alkaneita rakennustöitä, ovet saadaan auki Kaarinassa ajallaan, Öyry toteaa.

Koko rakennuksen laajuutta kuvaava bruttopinta-ala on 3000 neliötä, josta noin 2000 neliötä on varsinaista elintarvikekauppaa.

Päivittäistavarakaupan sijoittuminen keskustan itäpuolelle tasapainottaa kaupallisten palvelujen tarjontaa. Kaarinan keskustan suunniteltu maankäyttö edistää palveluverkon kehitystä siihen suuntaan, että asiointimatkojen pituudet pysyvät kohtuullisina.

– Lähiseudulla meillä on jo S-marketit Piikkiössä, Paimiossa ja Paraisilla sekä Prisma Piispanristillä. Kaarinan kehittyvä keskusta on meille uusi ja asiakasvirroiltaan kasvava kauppapaikka, Öyry sanoo.
– Päivittäistavarakaupan lähelle rakentuu myös Kaarina-talo kirjasto- ja virastopalveluineen. Uskon, että sijaintimme osaltaan tukee alueen kehittymistä palvelukeskittymäksi, lisää Öyry.

Rakennuttajana toimii SOK Kiinteistötoiminnot ja liiketilan suunnitteluun arkkitehdiksi valittiin Schauman Arkkitehdit Oy Turusta. Hankemuoto on kokonaisurakka ja rakennusurakoitsijana toimi Lemminkäinen Talo Oy Keski- ja Lounais-Suomi.

Uuden S-marketin rakennesuunnittelijana toimii insinööritoimisto Auracon Oy, ilmastointi-, automaatio- ja LV-urakoitsijana Korafix Oy sekä LV-, ilmastointi- ja automaatiosuunnittelijana Sweco Talotekniikka Oy. Sähkösuunnittelusta vastaa Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy ja asennuksista Are Oy.

Katariina Mäkinen-Önsoy