Maskussa palkittiin vuonna 2015 menestyneitä ‒ Jarkko Nieminen vuoden kansainvälinen urheilija

Tennispelaaja Jarkko Nieminen on napannut kainaloonsa vuoden poikaurheilijaksi valitun Lauri Kinnusen (vas.) sekä tunnustuspalkinnon saaneen Aapo Kinnusen.

Maskun vuoden kulttuuritekopalkinto meni Lemun Kempeille kotiseutukeskus Mäntylän kunnostamisesta. Vuoden kansainväliseksi urheilijaksi valittiin tennistähti Jarkko Nieminen ja vuoden urheilijaksi metsästysampuja Mika Laarimo.

MASKU. Maskun Hemmingin koululla perjantaina 22. tammikuuta järjestetyssä gaalassa palkittiin sekä vuonna 2015 menestyneitä urheilijoita että kulttuurin parissa toimivia kuntalaisia. Gaalassa esiintyivät Eetu Meriö, tanssiryhmä Miranda ja Mika Suominen. Lisäksi yleisö sai nähdä videoelokuvan ”Maskusta maailmalle”, joka esitteli Jarkko Niemisen tennisuraa.

Vuoden kulttuuritekona palkittiin Lemun Kempit ry, jotka kunnostivat kotiseutukeskus Mäntylän. Paikalla palkintoa vastaanottamassa olivat Ilmo Mannerjärvi, Matti Pienperä ja Pekka Luoto. Lisäksi palkittiin Ilpo Ylikylä ja Pekka Rauhanen.

Nuorten ohjaajaksi 2015 valittiin Maskun Hemmingin tytöt ja pojat -partioseura. Partio on tehnyt Maskussa nuorisotyötä jo kuudenkymmenen vuoden ajan. Maskussa on niin maa- kuin merivartiokin ja harrastustoiminnassa on mukana kaikenikäisiä.

Lisäksi kunta muisti Suomen punaisen ristin Lemun nuorten osastoa, joka voitti ensiapuryhmien Suomen mestaruuden kesällä 2015. Ryhmän johtajana toimi Noora Collander.

Suomen punaisen ristin Lemun nuorten osasto voitti ensiavun Suomen mestaruuden.
Suomen punaisen ristin Lemun nuorten osasto voitti ensiavun Suomen mestaruuden.

Gaalassa palkittiin monia urheilijoita

Masku palkitsi yhteensä 18 urheilussa menestynyttä kuntalaista. Vuoden kansainväliseksi urheilijaksi valittiin tennispelaaja Jarkko Nieminen, joka lopetti uransa viime vuonna. Myös Maskun kunta muisti tennistähteä kiitokseksi positiivisen Masku-kuvan levittämisestä.

Vuoden urheilijaksi valittiin metsästysampuja Mika Laarimo, joka on lajissaan sekä pohjoismaiden että Suomen mestari.

Vuoden tyttöurheilijaksi valittiin Ida Tammila. Tammila on taekwondossa 12–14-vuotiaiden tyttöjen pohjoismaiden mestari sekä Suomen mestari.

Vuoden poikaurheilijaksi valittiin Lauri Kinnunen, jonka lajeja ovat sekä uinti että jääkiekko. Kinnunen ui Raision urheilijoissa, jotka voittivat vapaauinnin joukkuekisassa ikäkausimestaruuden.

Vuoden joukkueen palkinnon sai Maskun Kajalan D-pojat, jotka voittivat lentopallon aluemestaruuden.

Vuoden vammaisurheilijaksi valittiin Jere Suominen, jonka laji on golf. Suominen oli viime vuonna kisaamassa erityisurheilussa Los Angelesissa asti.

Vuoden valmentajan palkinnon sai Martti Koivisto. Koivisto valmentaa Lemussa taekwondoa ja on tunnettu myös seuratoiminnan kehittäjänä.

Tunnustuspalkinnon saivat Niko Nurmi, Aapo Kinnunen, Valtteri Tammila, Jutta Riikonen, Saana Syrjämäki, Maija-Maaria Hautala, Niko Lehtiranta, Elviira Tarvainen, Felicia Kallio, Riku Rousku ja Emily Gren.

Vuoden joukkueeksi valittu Maskun Katajan D-pojat.
Vuoden joukkueeksi valittu Maskun Katajan D-pojat.

Jarkko Nieminen on ylpeä maskulainen

Uransa lopettanut Suomen kaikkien aikojen paras tennispelaaja Jarkko Nieminen on Maskun oma suuruus. Vuoden kansainvälisen urheilijan palkinnon pokannut Nieminen on ylpeä maskulaisuudestaan:

‒ Mitä enemmän olen maailmaa kiertänyt, niin sitä tärkeämmäksi ovat tulleet juuret sekä se, mistä on lähtöisin ja millaiseksi sitä kautta on tullut, kertoo 61 eri maassa uransa aikana käynyt Nieminen.

Vaikka kilpaurheilu-ura maailman huipulla on, aikoo Nieminen jatkaa myös valmentamista. Seuraavaksi hän on kuitenkin suuntaamassa Kööpenhaminaan.

‒ Alkuvuoden asumme Kööpenhaminassa vaimon töiden ja valmentajakoulun takia. Kesällä hän saa ne valmiiksi, ja sitten katsomme uudestaan, minne asetumme. Olen tässä itse isyysvapaalla, vaikka joitakin valmennuskuvioita on sovittuna myös minulle Kööpenhaminaan, Nieminen kertoo.

Gaalassa palkittiin monia maskulaisia nuoria urheilijoita. Myös Nieminen tietää, miten hienoa on, kun jo kouluikäisenä saa tunnustusta menestyksestään:

‒ Muistan itse miten aina nuoresta asti arvosti niitä kaikkia palkintoja ja tunnustuksia. Silloin sitä pääasiassa urheili vain omaksi ilokseen, niin sai aina lisämotivaatiota treenata, kun sai tällaisia tunnustuksia. Toivottavasti se merkitsee samaa myös näille nuorille, Nieminen lopettaa.

Roosa Vastamäki

 

 

 

Korjattu 28.1. ensimmäisen kuvan kuvatekstiin toisen pojan nimi. Kuvassa ovat veljekset Lauri ja Aapo Kinnunen, ei Niko Nurmi, kuten alkuperäisessä kuvatekstissä luki.