NUORET. Paimiossa perinteinen nuorten itsenäisyysjuhla keräsi taas toistasataa osallistujaa sateesta huolimatta. Juhlallisuudet alkoivat soihtukulkueella, joka kulki Jokelan koululta Tillintuvan nuorisotalolle. Vaikka vettä tuli taivaan täydeltä, yli 60 nuorta tarttui soihtuihin ja muodosti kulkueen, jota johti poliisi. Perää taas piti palokunta.

Nuorisoneuvoston 18-vuotias puheenjohtaja Bilgehan Alboga opiskelee Paimion lukiossa ja on mukana nuorisoneuvostossa nyt toista vuotta.
Nuorisoneuvoston 18-vuotias puheenjohtaja Bilgehan Alboga opiskelee Paimion lukiossa ja on mukana nuorisoneuvostossa nyt toista vuotta.

Soihtukulkueen saavuttua Tillintuvalle, luvassa oli 10-vuotista historiaansa juhlistavan nuorisoneuvoston puheenjohtajan Bilgehan Albogan puhe.

– Kohta jo satavuotisesta itsenäisyydestä voimme kiittää sotiemme veteraaneja, jotka uhrasivat enemmän kuin voimme kuvitellakaan nykyisen tilanteen puolesta. Tästä tosiasiasta meidän pitää olla heille erittäin kiitollisia. Me nuoret, uudet sukupolvet, olemme sen sijaan seuraavia vaikuttajia Suomen ja sen kansalaisten hyvinvointiin. Meidän tehtävämme on pitää huolta Suomesta, kotimaastamme. Nyt on meidän nuorten vuoro vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen, hän linjasi puheessaan ja toivotti kaikki nuoret tervetulleiksi Tillintuvalle kuivattelemaan, nauttimaan juhlaohjelmasta, kakusta ja boolista.

Emmi Läpinen.
Emmi Läpinen.

Tillintuvan iltajuhlan musiikista vastasivat pianisti Aino Virolainen ja laulaja Emmi Läpinen, joka toimi Maamme-laulun esilaulajana myös ulkotilaisuudessa. Sisällä juhli toistasataa nuorta.

1990-luvun alusta asti vuosittain järjestetyn kulkueen järjestivät Paimion kunta ja seurakunta. Kulkue on kerännyt vuosittain valtavasti osallistujia. Vähimmillään marssijoita on ollut 30 ja enimmillään lähes 200. Kulkueen jälkeistä iltajuhlaa taas alettiin järjestää 2000-luvun alussa, joten silläkin on Paimiossa jo pitkät perinteet.

Ohjelmasta vastasi Paimion nuorisoneuvosto, joka täytti tänä vuonna 10 vuotta.

– Meillä on ollut mukava vuosi, jonka teemana on ollut nuorten innostaminen. Saimme tänä vuonna myös uuden lautakuntapaikan ympäristölautakunnasta, iloitsee Alboga.

Nyt nuorisoneuvostolla on yhteensä neljä lautakuntapaikkaa: ympäristö-, koulutus-, vapaa-ajan ja teknisessä lautakunnassa. Alboga itse istuu teknisessä lautakunnassa.

– Kuten nuorisolaissa sanotaan, nuorten ääni pitää saada kuuluviin, hän sanoo.

Nuorisoneuvostossa on kymmenen 13–19-vuotiasta nuorta.

_MG_1040-001
Teema näkyi niin juhlajuomissa kuin kakussakin.

IMG_1114-001

 

 

 

 

Janica Vilen