Naantalin Puistotien ja Kaivokadun suunnitelmat esille alkuvuodesta

Katusuunnittelu etenee Puistotien kohdalla vuoden 2017 aikana, kunhan asukkaat lausuvat mielipiteitään ja tekninen lautakunta käsittelee suunnitelmia ja palautteita. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

NAANTALI. Maanantaina 7. joulukuuta Naantalin kaupungintalolla esiteltiin Puistotien ja Kaivokadun katusuunnitelmia. Suunnittelutöiden taustalla on Naantalin keskusta-alueen hulevesiselvitys vuodelta 2014.

– Talousarvioon 2016 ei ole merkattu määrärahaa kummallekaan hankkeelle. Asukkaille suunnatun tilaisuuden lisäksi kysymme kaupunkilaisten mielipiteitä alkuvuodesta, jolloin suunnitelmat asetetaan näytille teknisen lautakunnan tekemän päätöksen mukaan, Naantalin kaupungin kunnallistekniikan suunnittelija Nina Vartiainen kertoo.

Taloussuunnitelmassa 2017–2019 sen sijaan esitetään 745 000 euron määrärahaa Puistotien osuudelle vuonna 2017, Kaivokadun odottaessa vuoroaan vielä parisen vuotta. Hankkeiden päätavoitteena on rakentaa hulevesiviemäri sekä lisäkapasiteettia hulevesien säilytykseen tiivistyvällä keskusta-alueella välillä Maariankatu–Tullikatu sekä Maariankatu–Käsityöläiskatu.

Hankkeet on suunniteltu kulkemaan käsi kädessä.

– Mahdollisesti vuodelle 2017 sijoittuvassa Puistokadun saneeraustyössä hulevesiviemäriverkosto rakennetaan niin, että sitä voi jatkaa Tullikadun kautta Kaivokadulle, jonka rakennussuunnittelu tullee ajankohtaiseksi vuoden 2019 aikana, Naantalin kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi sanoo.

Saneeraustöillä pyritään vastaamaan myös Kaivokadulla tunnistettuun pyörätien tarpeeseen sekä Puistotien väylien selkeyttämiseen niin että jalankulkijoilla on etuoikeus kevyen liikenteen väylän ja ajotien risteymäkohdissa. Puistoisuutta korostetaan myös pankin kulmaan rakennettavan pyöräparkin sekä perennapenkin myötä ja puistonpenkit sekä roskikset sijoitetaan tiestä erotettuihin taskuihin.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Pöyryn tie- katu- ja aluesuunnittelija Pekka Mustonen esitteli 7.12. Kaivokadun yleissuunnitelmaan kuuluvaa katusuunnitelmaa, jossa tarkoituksena on parantaa hulevesiviemärin kapasiteettia, kadun ilmettä valaisimin ja istutuksin sekä turvallisuutta jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kuva: Ragip Önsoy.
Pöyryn tie- katu- ja aluesuunnittelija Pekka Mustonen esitteli 7.12. Kaivokadun yleissuunnitelmaan kuuluvaa katusuunnitelmaa, jossa tarkoituksena on parantaa hulevesiviemärin kapasiteettia, kadun ilmettä valaisimin ja istutuksin sekä turvallisuutta jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kuva: Ragip Önsoy.
Rambollin ja Pöyryn 7.12. Naantalin kaupungintalolla esittelemät Puistotien ja Kaivokadun suunnitelmat keräsivät valtuustosalin puolilleen aiheesta kiinnostuneita asukkaita. Kuva: Ragip Önsoy.
Rambollin ja Pöyryn 7.12. Naantalin kaupungintalolla esittelemät Puistotien ja Kaivokadun suunnitelmat keräsivät valtuustosalin puolilleen aiheesta kiinnostuneita asukkaita. Kuva: Ragip Önsoy.