LOIMULLE ENEMMÄNKIN VIERAITA RANSKASTA

Sunnuntaina voittokantaan lentopallon Mestaruusliigassa palannut Raision Loimu testaa alkavalla viikolla uutta pelaajaa. Testiin saapuu Ranskan liigassa pelaavasta Toursista 204 cm pitkä 23-vuotias yhdysvaltalainen laitapelaaja Jace Olsen. Olsen pelasi viime kaudella Tanskan liigassa Marienlystin joukkueessa voittaen sarjan pronssia. Yliopistouransa Olsen pelasi Hawaijin joukkueessa. Kivikovassa Ranskan liigassa Olsen on jäänyt tyystin vaihtopelaajan rooliin, joten hän hakee nyt loppukaudeksi uutta ympäristöä, jossa voisi kehittää itseään ja antaa samalla näyttöjä tulevia kausia silmälläpitäen.

– Kuulostelemme aina vapaana olevia pelaajia ja nyt tämä mahdollisuus testijaksoon hoitui niin helposti, että otamme miehen näytille. Jos hän osoittautuu joukkueeseemme sopivaksi vaihtoehdoksi yleispelaajan ja hakkurin rooliin, niin saatamme solmia loppukauden mittaisen sopimuksen, mutta sitä on liian varhaista sanoa tässä vaiheessa, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Olsen ei ole tämän viikon ainoa Ranskasta Turun seudulle matkustava vierailija. Tiistaina Turkuun saapuu Asul Lyon Métropole, jonka kanssa Loimu pelaa Challenge Cupin jatkopaikasta keskiviikkona. Asul Lyon voitti avausottelun 3-0, joten ratkaisevan kultaiseen erään selvitäkseen Loimu tarvitsee keskiviikon ottelusta 3-0 tai 3-1 kotivoiton.

Lyonin joukkue on kivikova ammattilaisryhmä, jossa on useiden eri maiden maajoukkuepelaajia. Joukkueen ehdottomasti kirkkain tähti on Bulgarian maajoukkuehakkuri Vladimir Nikolov, joka on voittanut lentopallossa lähes kaiken mahdollisen. Avausottelun tappiosta huolimatta Loimu osoitti vierasottelussa pystyvänsä haastamaan kivikovankin vastustajan, kunhan oma syöttö- ja vastaanottopeli toimivat samalla tasolla kuin ne Ranskassa toimivat hetkittäin. Keskiviikon ratkaisuotteluun Loimu lähtee paineitta haastajana.

– Eihän meillä siinä ottelussa ole mitään hävittävää, joten voimme lähteä pelaamaan rennosti omaa peliä. Rohkeasti kun pelataan, niin kaikki on mahdollista. Tätäkään otteluparia ei ratkaistu missään nimessä vielä avausottelussa, kommentoi Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen.

Loimun testimies Olsen ei ole edustuskelpoinen Challenge Cupissa, vaan hän osallistuu tällä viikolla vain joukkueen harjoituksiin ja keskiviikon otteluun katsojan roolissa. Loimu hakee keskiviikon otteluun pelilupaa Loimun kakkosjoukkueessa pelaavalle keskitorjuja Valtteri Aaltoselle, koska Karri Sihvonen on edelleen nilkkavamman vuoksi poissa kokoonpanosta.