Lieto-Koriksen koripallokerhosta kasvoi joukkue

Lieto-Koris Tigers haki pelituntumaa tammikuussa starttaavaan minipoikien kakkosdivariin harjoitusottelusta Ura Basketin mikrotyttöjä vastaan. Tigers perehtyy joulukuun ajan puolustamiseen, mikä on tällä hetkellä heidän heikoin lenkkinsä. Kuva: Lieto-Koris.

KORIPALLO. Lieto-Koris on vahvasti mukana valtakunnallisessa koripallobuumissa, sillä vuoden aikana seuran lisenssipelaajien määrä on lähes tuplaantunut. Viime vuonna seurassa oli 45 lisenssipelaajaa, tällä hetkellä pelaajia on peräti 94.

Suomen Koripalloliiton harrastajamäärät ovat pyrähtäneet vuoden aikana kasvuun etenkin naisharrastajien ja alle 12-vuotiaiden lasten osalta.

Trendi on tuttu myös Liedossa, sillä seuran naisjoukkue aloitti pelit uudessa kuntosarjassa, ja tammikuussa minipoikien kakkosdivariin lähtevät mukaan vuosina 2005–2006 syntyneet pelaajat eli Lieto-Koris Tigers.

Koriskerhona aloittaneesta poikalaumasta on joukkueen valmentaja Taru Kanervan mukaan syksyn kuluessa kasvanut joukkue.

– Puolet pojista on aloittanut koripallon vasta tänä syksynä, mutta he ovat kehittyneet kohisten. Pelikipinä on syttynyt harjoitusotteluissa, kertoo Kanerva.

Reilun kymmenen pelaajan joukkue harjoittelee Kanervan ohjauksessa kahdesti viikossa. Lisäksi apuvalmentaja Johannes Suominen vetää viikonloppuisin heitto- ja pelailutreenin.

– Pojat harjoittelevat koripallon perustaitoja, sääntöjä ja pallon käsittelyä. Tämänikäisten kanssa on tärkeä saada perustekniikka kuntoon, ennen kuin mennään syvemmälle koripallon saloihin. Monet asiat opetellaan leikin ja erilaisten kilpailujen varjolla, Kanerva korostaa.

Myös tulevissa sarjapeleissä turha ryppyotsaisuus jätetään taka-alalle.

– Tavoitteena on saada onnistumisia ja uusia kokemuksia jokaiselle. Pääasia, että kaikilla on kivaa, Kanerva sanoo.

Maanantaina 30.11. Lieto-Koriksen minipojat hakivat pelituntumaa harjoitusottelusta Ura Basketin mikrotyttöjä vastaan. Kanerva halusi antaa peliaikaa etenkin joukkueen tulokkaille, mutta vanhempina ja pitempinä pojat voittivat vierasottelun melko vaivattomasti lukemin 47–75.

– Ihan hyvin meni, vaikka on meillä parempiakin pelejä ollut, toteaa Osku Suoniemi.
– Sarjassa tulee varmasti reilusti kovempaa vastusta, Onni Launis sanoo.

Apuvalmentaja Johannes Suominen arvioi, että joukkue voi hyvillä mielin valmistautua tammikuun ensimmäisiin koitoksiin.

– Puolustuspäässä on vielä parannettavaa, mutta aika valmiita olemme jo sarjaan.

Suominen pelaa itse Lieto-Koriksen B-pojissa ja on todella innostunut valmentamisesta.

– Pojat ovat ottaneet Johanneksen idolikseen. Hän on nuoresta iästään huolimatta hoitanut valmennuspestiään kuin olisi tehnyt sitä vuosia, Kanerva kehuu.

Joukkueen pääluotsi muistuttaa, että uusia koripalloilijoita mahtuu edelleen mukaan minipoikien harjoituksiin ja innostuksen jatkuessa myös sarjapeleihin. Lieto-Koriksessa kynnys halutaan pitää matalalla, ja siksi myös harrastusmaksut ovat todella maltillisia. Uusia lisenssipelaajia kasvaa 2009–2011 syntyneiden koripalloleikkikoulussa, joka järjestettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa.