Kuloisten koulun 4A testasi heijastavan sprayn

Tuotetta kävi esittelemässä AD-Turun toimitusjohtaja Tommi Kylä-Kaila.

RAISIO. Raisiolaiset Kuloisten koulun nelosluokkalaiset pääsivät testaamaan keskiviikkona 2.12. tänä vuonna kehitettyä heijastavaa spraytä. Koulun pihalla spraymaalattiin aamutuimaan pimeässä reppuja ja polkupyöriä. Spray ei näy päivänvalossa, mutta autojen valoissa se toimii heijastimen tavoin. Lapset olivat spraystä innoissaan. Varsinkin kun näkivät toimittajan kamerasta, kuinka hyvin se loistaa salamavalossa.

Olemme tyytyväisiä. Tulemme kaksi tai kolme kertaa viikossa kahdeksaksi kouluun ja silloin on pilkkopimeää, lapset kertovat.

Joel Boman maalautti polkupyöränsä rungon ja takavanteen.
Joel Boman maalautti polkupyöränsä rungon ja takavanteen.

Joel Boman maalautti polkupyöränsä rungon ja takavanteen.

On minulla heijastimiakin ja äiti osti juuri heijastinnauhaa, mutta nyt on hyvä, kun pyörässäkin on heijastimet. Aion pyöräillä koko talven, hän sanoo.

Anni Arvelalla ja Oona Anttilalla on käytössä heijastinnauhaa.

Tämä toimii hyvin. Repusta se tosin lähtee helposti irti, he kertovat. Nyt ongelma on ratkaistu, sillä molemmat maalauttivat reppunsa heijastinsprayllä.

Oona Anttilalla (vas.) ja Anni Arvelalla on käytössä heijastinnauhaa, joka irtoaa repusta helposti. Nyt molempien reput on maalattu heijastisprayllä.
Oona Anttilalla (vas.) ja Anni Arvelalla on käytössä heijastinnauhaa, joka irtoaa repusta helposti. Nyt molempien reput on maalattu heijastisprayllä.

Lapset suosittelisivat heijastinspraytä myös aikuisille.

Olen pari kertaa nähnyt, kun aikuinen kulkee kadulla mustissa vaatteissa ilman heijastinta. Häntä ei näy kyllä yhtään, sanoo Anni Arvela.

Tuotetta kävi esittelemässä AD-Turun toimitusjohtaja Tommi Kylä-Kaila.

Olemme testanneet tätä auton valoissa ja se näkyy yhtä hyvin kuin oikea heijastin. Tämä on niin hyvä tuote, että halusimme sille näkyvyyttä lahjoittamalla sitä lapsille. Tuote sopii hyvin myös niille aikuisille, jotka eivät syystä tai toisesta halua käyttää heijastinta, Kylä-Kaila sanoo.

Toinen hänen esittelemästään spraystä lähtee pesussa pois, mutta kestää kyllä vesisateen ja kulutuksen. Toinen taas oli pysyvää ja hopean väristä. Sillä hän on itse maalannut pyöränsä kaikki metalliosat. Pesussa lähtevän spraypullon hinta liikkuu 20 euron alapuolella ja pysyvän hinta taas 20 euron yläpuolella. Pysyvä spray heijastaa hieman paremmin, mutta jättää maalatun pinnan hopean väriseksi.

Tänään saatiin yhdellä pullolla maalattua toistakymmentä reppua, mutta jos oikein peittävän pinnan haluaa, niin suosittelen yhtä pulloa 5–10 reppua kohden. Toisaalta maalasimme nyt ulkona, eli ilmavirta vei osan aineesta. Sisällä saa maalattua säästeliäämmin, hän vinkkaa.

Pesussa lähtevä spray tarttuu kaikenlaisiin kankaisiin, mutta ei esimerkiksi nahkatakkeihin. Heijastinspraytä on mahdollisuus suihkuttaa myös esimerkiksi sabluunan läpi, jolloin vaatteisiin saa halutessaan vaikka heijastavia lumihiutaleita.

Lisäksi löytyy eläimille tarkoitettu spray, kertoo Kylä-Kaila. Sillä on maalattu esimerkiksi porojen sarvia Lapissa.

Albedo 100 Reflective Spray tuotesarja koostuu yhteensä neljästä erilaisesta valoa heijastavasta suihkeesta, jotka lisäävät näkyvyyttä huonosti valaistuissa olosuhteissa, kuten iltahämärässä ja pimeässä. Se on ruotsalaisten Volvon insinöörien kehittelemä tuotesarja, joka on yleistynyt Suomessa tämän syksyn aikana.

IMG_0698-001

Janica Vilen