Uudistettu K-supermarket Lieto avattiin torstaina 26.11.

Kunnanjohtaja Esko Poikela (vas.) leikkasi K-supermarket Liedon virallisen avajaisnauhan. Kauppiaspari Kimmo ja Hannele Lähtinen seuraavat toimitusta vierestä.

YRITYSUUTISET. Liedon uudistuneessa K-supermarketissa vietettiin avajaisia torstaina 26. marraskuuta kakkukahvien merkeissä. Avajaisnauhan kävi leikkaamassa kunnanjohtaja Esko Poikela, joka onnitteli yrittäjäpariskuntaa Kimmo ja Hannele Lähtistä paitsi uusitusta myymälästä myös kymmenvuotisesta yrittäjyydestä ja heidän syksyllä voittamastaan yrittäjäpalkinnosta.

Kukitamme heidät vielä 7.12. pidettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa yhdessä muiden paikallisten yrittäjäpalkinnon saaneiden ja Lietoon elinvoimaa tuoneiden tahojen kanssa, kertoo Poikela.

Yrittäjäpariskunta kiitti omassa puheessaan asiakkaita kärsivällisyydestä.

Kiitos, kun jaksoitte käydä täällä silloinkin, kun kukaan ei oikein tiennyt, missä tavarat ovat.

Nyt neljä kuukautta kestänyt laajennus ja remontti ovat ohi. Uudistunut myymälä kasvoi noin neljänneksellä ollen nyt noin 1300 neliötä. Kauppa tarjoaa asiakkailleen paikkakunnan runsaimman ja monipuolisimman ruokavalikoiman, johon kuuluu yli 15 000 tuotetta.

Lietolainen Satu Oksa tuli avajaisiin kakkukahveille ensimmäisen 100 asiakkaan joukossa ja sai muistoksi ruusukimpun.
Lietolainen Satu Oksa tuli avajaisiin kakkukahveille ensimmäisen 100 asiakkaan joukossa ja sai muistoksi ruusukimpun.

Lietolainen Satu Oksa tuli avajaisiin kahville asiakkaille jaettujen ruusukimppujen innoittamana.

Olen ehtinyt täällä jo muutaman kerran käydä uudistuksen jälkeen ennen avajaisia. Tämä on nyt ihan mielettömän iso ja muutenkin kauppa on muuttunut paljon siitä, mitä se oli 30 vuotta sitten. Nyt on taas vähän aikaa totuttelemista, että löytää tutut tavarat, hän kommentoi.

 

 

Lisää palvelua

Erityisen ylpeitä kauppiaat ovat uudesta palvelutiskistään, jolla on tuplasti tilaa entiseen verrattuna. Tarjolla on muun muassa suomalaista tuoretta kalaa ja valikoima kaupan oman kalasavustamon savukaloja.

Ennen fileointipäiviä oli kerran viikossa. Tulevaisuudessa pyrimme siihen, että niitä voisi olla päivittäin, sanoo Kimmo. Palvelutiskille on juuri palkattu myös lisää henkilökuntaa.

Lisäksi hedelmä- ja vihannespuoli kasvoi puolella.

Hedelmä- ja vihannesosaston valikoimissa on runsaasti lähituottajien tuotteita. Täältä Liedosta tulevat muun muassa Vähätalon maukkaat perunat ja Rasimuksen mehevät tomaatit, joita otamme valikoimiimme aina, kun niitä on saatavilla, kertoo Hannele.

K-ryhmän rakkaustarina

Kauppiaspari rakastui 90-luvun alussa Lahden K-Citymarketissa. Vuonna 2000 he muuttivat Lietoon ja työskentelivät Turussa Kupittaan Citymarketissa, kunnes he vähän sattumankin kautta saivat oman kaupan kotikunnastaan vuonna 2005.

Yleensä kauppiaat aloittavat K-marketeista ja siirtyvät sitten K-supermarketteihin, mutta näimme, että tässä olisi pariskunta, joka voisi saada silloisen Lietorin uuteen nousuun, Keskolta kerrotaan.

Siinä he myös onnistuivat, sillä nykyään K-supermarket Liedossa käy päivittäin 1500–2500 maksavaa asiakasta.

Supermarketissa on nyt töissä 25 henkilöä eli muutama enemmän kuin aiemmin ja avajaisiin saatiin myös vuokratyövoimaa.

Nähtäväksi jää, tarvitseeko henkilökuntaa vielä kasvattaa, kauppiaat pohtivat.

Heidän lokakuussa saamansa yrittäjyyspalkinto oli kunnianosoitus menestyksestä ja kymmenvuotisesta yrittäjyystaustasta.

Tarjosimme silloin kahvit asiakkaille ja juhlimme voittoa henkilökunnan kanssa. Se tuli juuri hyvään saumaan, sillä remontti oli silloin pahimmillaan. Saimme palkinnon kautta kivan välipointin arkeen, Hannele sanoo.

Janica Vilen