TAPAHTUMAT. Suomen suurimpiin kirjallisuustapahtumiin kuuluva Runoviikko Varsinais-Suomessa järjestetään 13.–22.11. teemalla Runo & tulevaisuus. Yli 60 runoilijaa kahdeksasta maasta esiintyy Turussa ja maakunnassa iltaklubeilla, kirjastoissa ja muissa avoimissa yleisötilaisuuksissa. Runoviikko ry järjestää kahdeksan runoklubia, Turun kaupunginkirjasto tuo entiseen tapaan Päivän runoilijat ja muuta ohjelmaa, lisäksi on mm. lastenohjelmaa,  nuorten runopajoja ja runsaasti muuta viikon yhteistyökumppanien tuottamaa ohjelmaa.  Dramatisoitua lausuntaa tarjoavat mm. Riitta Vasenkarin Valon ja varjon Turku ja TSL-runokurssin ILO-esitykset.

Painotukset ovat edelleen paikallisissa runoilijoissa, kansainvälisissä vieraissa ja lähiaikoina julkaisseissa kotimaisissa runoilijoissa. Tänä vuonna korostuvat erityisesti esikoisrunoilijat sekä vielä julkaisemattomat mutta jo esiintyvinä runoilijoina näkyviin nousseet nimet.

Maskussa Lemun pääkirjastossa Tuula Sandström lausuu runojaan ja kertoo yhdessä Päivi Hannulan kanssa heidän runo-kuvaprojektistaan sunnuntaina 15.11. Tilaisuudessa esintyvät myös Satu Haapala ja Veera Ruohomäki. Lisäksi Kotiseutukeskus Mäntylässä Satu Haapala ja Veera Ruohomäki lukevat omia ja muitten runoja menneistä ja tulevista ajoista sunnuntaina 22.11.

Mynämäen kirjastossa esiintyy maanantaina 16.11. kansainvälinen (EST, Belgia, UK/Itävalta) ääniruno-performanssikollektiivi DAstrugistenDA. Kollektiiviin kuuluvat Luulur(EST), Fjorton(Belgia/Norja), Philip Meersman(Belgia) ja Peter Waugh(UK/Itävalta).

Naantalissa pidetään värilorutuokioita vauvoille ja taaperoille torstaina 19.11. Ruonan kerhotilalla ja Isotalontien päiväkerholla.

Paimiossa nähdään ja kuullaan maanantaina 16.11. runoilija Lasse Heikkilän (1925–1961) kirjoittama runoteos Ihantalan taistelusta. Bachin soolosellosarjoista poimittu musiikki käy vuoropuhelua tekstien kanssa. Esityksen on ohjannut Jussi Myllymäki.

Raision Vaisaaren yläkoululla taas järjestetään yläkoululaisille lavarunoustyöpaja torstaina 16.11. Työpajan ohjaavat Harri Hertell ja Juho Kuusi.