Lentopallon menestyneimmät kohtaavat Raisiossa

Raisiossa pelataan perjantaina perinteitä pursuava Mestaruusliiga-ottelu, kun maratontaulukon kärkiseurat iskevät vastakkain. Kuva: Tuomas Pelto.

LENTOPALLO. Lentopallon pääsarjan menestyneimmät seurat iskevät vastakkain jälleen perinteitä ja historiaa pursuvassa ottelussa Kerttulan liikuntahallissa perjantaina 27. marraskuuta.

Loimu johtaa kaikkien aikojen sarjataulukkoa, eli maratontaulukkoa. Loimu on kerännyt 39. kauden aikana 1053 ottelussa 1241 pistettä, kun Isku on kerännyt 43 kauden aikana 1094 ottelussa 1216 pistettä. Mestaruuksiakin Loimulla on enemmän 6–4, mutta mitalien yhteismäärässä tamperelaiset voivat sentään juhlia voittoa 15–19. Mitaleiden yhteismäärissäkin Loimu ja Isku ovat Suomen menestyneimmät seurat.

Kuluvalla kaudella molemmat seurat ovat pelaanneet kahdeksan ottelua. Loimu on voittanut näistä kuusi ja kerännyt kokoon 15 pistettä, kun Isku taas on voittanut kolme keräten 10 pistettä. Loimun alkukausi on ollut vahva, sillä tappiot ovat tulleet vain sarjan suurimpia suosikkeja  Tiikereitä ja VaLePaa vastaan, kun taas esimerkiksi kärkikaksikon suurimmaksi haastajaksi veikattu Hurrikaani on kaatunut jo kahdesti.

Loimun joukkuepelaaminen on ollut tasapainoista. Passarit ovat onnistuneet hyvin ja keskitorjujat ovat esiintyneet tasaisen varmasti. Laitapelaajilla on ollut eniten ailahtelua otteissaan, mutta sillä sektorilla on joku kantanut enemmän vastuuta, jos jollain toisella on ollut vaikeampi päivä. Tämä on hyvä merkki ettei pisteiden tekeminen ole liian kapeilla harteilla. Joukkueen uusi venezuelalaislibero Joel Silva on vastaanottanut hyvällä varmuudella ja toista liberoa, eli erinomaiset reaktiot omaavaa Eetu Rantasta, on käytetty ratkaisuhetkillä puolustustehtävissä.

Iskun suurin kysymysmerkki kauteen lähdettäessä oli seuraikoni Tuomas Tihisen saappaiden täyttäminen. Kokenut kapteeni laittoi kesällä pelitossut naulaan ja jätti ison aukon sekä kentälle että pukuhuoneeseen. Suuria saappaita täyttämään Isku hankki paikallisvastustaja VaLePasta nuoren Sakari Mäkisen, joka oli jäänyt kasvattiseurassaan Olli Kunnarin ja Elvis Krastinsin varjoon. Mäkinen ei omaa Tihisen fyysisiä mittoja, mutta vastuuta saatuaan hän on vastannut huutoon erinomaisesti.

Perjantain ottelun isäntänä toimii M&M Kuntotalo, joka avaa tammikuun alussa uuden kuntokeskuksen Raisiokeskukseen. Aiemmin M&M:llä on ollut kaksi salia Turussa, mutta nyt Loimun fysiikkaharjoittelupaikka saapuu lähemmäs Loimun kotipesää.