Naantalilaiskapteeni luotsasi U19-salibandymaajoukkueen voittoon

Salibandyn maailmanmestaruuden 3. toukokuuta voittanutta Suomen U19-poikamaajoukkuetta kipparoi naantalilainen Olli Laine. Vuonna 1996 syntynyt Laine aloitti salibandyharrastuksen SB Naantalissa, jossa hän pääsi harjoittelemaan kovassa seurassa pelatessaan yhdessä isoveljensä Ville Laineen kanssa vuonna 1994 syntyneiden joukkueessa.

SALIBANDY. Nykyisin TPS Salibandyn miesten liigajoukkueessa vaikuttava Laine pelasi SB Naantalissa aina D-junioriksi asti. Tällä hetkellä Laineella on menossa jo viides kausi TPS:n riveissä, ja jatkoa on luvassa.

– Hyvillä mielin voin kertoa, että tein juuri kahden vuoden jatkosopimuksen TPS:n kanssa, Laine kertoo.

Vaikka Laine toimi jo viime kaudella alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkuekapteenina, MM-kisat olivat nuorelle miehelle järjestyksessään ensimmäiset.

– Salibandyn maailmanmestaruudesta pelataan nimittäin kahden vuoden välein, Laine sanoo.
– Maailmanmestaruuskisat ovat jo itsessään iso juttu, joista haaveilin pikkupojasta asti. Nyt se haave toteutui, ja toin sieltä mukanani vielä kirkkaimman mitalin, Laine lisää hymyillen.

Nyt Laineella on edessään ansaittu loma lähes tauottoman pelijakson jälkeen, jossa hän siirtyi TPS:n vaihtelevasti sujuneesta SM-liigakaudesta suoraan MM-kisakaukalon haasteisiin.

– Lataan akkuja ja suuntaan katseeni tulevaan kauteen. Miesten arvokisat eivät ole realistisissa suunnitelmissa, eivätkä ole vielä sen puoleen ajankohtaisetkaan, sillä aikuisilla on huomattavasti kovempi taso kuin nuorilla, Laine kommentoi.
– Tietysti suurimpana unelmanani olisi tehdä tätä työkseni ammattipelaajana. Suomessa salibandyammattilaisia ei vielä paljon ole, mutta siihen voi tulla muutos, sillä lajikiinnostus on jatkuvassa kasvusuunnassa, jatkaa Laine toiveikkaana.

Salibandyn ohella miestä pitävät kiireisinä opinnot Kerttulin urheilulukiossa vielä noin puolen vuoden ajan.

– Olen tehnyt joustavamman 3,5 vuoden opintosuunnitelman, joten valkolakki saa vielä odottaa jonkin aikaa, toteaa Laine.

Katariina Mäkinen-Önsoy