Loimu kylmän pohjoisen kiertueen kautta Montenegroon

LENTOPALLO. Raision Loimun Joulua edeltävä viikon mittainen vieraspelikiertue alkoi mollivoittoisesti, kun oranssi-mustien pistepussi ei karttunut Pohjois-Suomen tuplapeleistä. Perjantaina Team Lakkapää vei pisteet Rovaniemellä luvuin 3–1 ja lauantaina Etta Oulussa 3–0.

– Olemme tällä hetkellä kovassa otteluruuhkassa, meillä on 10 peliä 29 päivän aikana. Nuoret pelaajat ovat tällä hetkellä hieman väsyneitä ja pelimme ei ole ihan parhaimmillaan, kommentoi Loimun päävalmentaja Dragan Mihailovic.

Molemmissa pohjoisen otteluissa Loimun paras pistemies oli tuttuun tapaan Michael Chemos. Tuttuja olivat myös joukkueen kompastuskivet, eli aloitussyöttö ja torjunta-puolustuspelaaminen. Torjunnassa yksittäinen valopilkku oli perjantaina viisi torjuntapistettä napannut Taylor Gregory. Positiivista oli myös Kirill Borichevin ensimmäinen kokonainen ottelu sitten marraskuun puolivälin.

Pohjoisesta Loimu jatkoi yöjunalla suoraan Helsinki-Vantaalle valmistautumaan Euro Cup -lennoille. Kahden välilaskun kautta joukkue laskeutuu myöhään sunnuntaina Kroatiaan, josta matka jatkuu bussilla kohti Montenegroa. Matkan varrella tutuksi tulee myös paikallinen laivaliikenne.

Loimu hävisi CEV Cupin avausottelun Montenegron mestari Budvanska Rivijeralle luvuin 2–3, eli tiistain vierasottelussa suora jatkopaikka irtoaa 0–3 tai 1–3 voitolla. Jos Loimu voittaa ottelun 2–3, pelataan jatkopaikan ratkaiseva kultainen erä. Muilla tuloksilla Loimun Euro Cup -ottelut päättyvät tämän kauden osalta. Jatkopaikka olisi historiallinen suomalaiselle lentopallolle, sillä yksikään suomalaisjoukkue ei ole selvinnyt Euro Cupeissa jatkoon hävittyään avausosaottelun kotikentällään.

Jani Nieminen