Digitaaliselle ja empaattiselle lakiavulle on kysyntää

Henna Karhun perustama Lakitoimisto Lempi tarjoaa empaattista perhejuridiikkaa. Kuva: Anna Primavera.
Henna Karhun perustama Lakitoimisto Lempi tarjoaa empaattista perhejuridiikkaa. Kuva: Anna Primavera.

YRITYSUUTISET.

Henna Karhu (OTM) perusti tammikuussa Lakitoimisto Lempin, joka palvelee asiakkaitaan täysin etänä. Karhu asuu Ruskolla, mutta asiakkaita hänellä on ympäri maan digitaalisen lakiasiaintoimistonsa ansiosta.

– Hyppäsin viime vuoden lopulla pois tutusta ja vakaasta virkamiestyöstä perustaakseni oman yrityksen, ja samalla tarkastellakseni ajankäyttöäni entistä paremmin. Valtion virasta lähdetään yleensä vasta eläköitymisen aikaan, mutta päädyin tähän ratkaisuun miettiessäni asiaa vähän eri tavalla, Karhu toteaa.

Lakitoimisto Lempi tarjoaa Karhun mukaan empaattista perhejuridiikkaa.

– Perheoikeus- ja perintöjuridiikkaan perehtyneenä asiantuntijana palveluihini kuuluvat avioehtosopimukset, edunvalvontavaltakirjat, kauppa- ja lahjakirjat sekä testamentit ja perunkirjoitukset, Karhu listaa.

– Some-aktiivisuuteni on huomattu ja monet asiakkaat ottavatkin minuun yhteyttä sitä kautta. Käyn myös puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa, viimeksi esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kosken Tl yhdistyksen ja MiB – Mothers in Business Varsinais-Suomen kutsumana, lisää Karhu.

Tärkeimpinä vahvuuksinaan Henna Karhu pitää empaattista otetta sekä sujuvaa asiointia.

– Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat lapsiperheiden lakiasiat, joista ihmisillä tuntuu olevan yleensä vähän tietoa. Lakiapua tarjoan mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa vaikealukuisia kiemuroita välttäen. Lähtökohtana työlleni on asiantuntevuuden lisäksi sujuvuus ja helposti lähestyttävyys, kertoo Karhu.

Yrittäjänä Karhu haluaa pitää huolta sekä omasta että muiden hyvinvoinnista.

– Koska hyvinvointi on kokonaisuus, aloitin myös pilatesohjaajan koulutuksen. Syksyllä minut voi tavata pilatestunneilla Turussa, vinkkaa Karhu.

Näyttöpäätteen ääressä istuminen sisällä jokaisena päivänä ei ole hyvinvoinnin kannalta optimaalisin tapa työskennellä. Henna Karhu haki ratkaisuillaan siksi vaihtelua virkatyöaikaan, joka vaikutti haukkaavan ison osan elämästä.

– Kannustan kaikkia muitakin tavoittelemaan omanlaistaan työelämää, jossa saa toteuttaa monia puolia itsestään. Erityisesti asiantuntijoille tällainen yrittäjyys on mielestäni ihan toteutettavissa, Karhu innostaa.

– Moninainen arki voi tuoda tullessaan hyvinvointia, kun ei laita itseään yhteen lokeroon ja tee aina vain yhtä ja samaa työtä joka päivä kahdeksasta neljään, jatkaa Karhu.

Katariina Mäkinen-Önsoy