Jonglööri Kai Kuutamo esiintyy Sigyn Sinfoniettan solistina

Jong tuo lavalle jonglööri ja sirkustaiteilija Kai Kuutamon. Vieressä Taideakatemian musiikin lehtori Mikko Luoma. Kuva: Ville Saarikoski.
Jong tuo lavalle jonglööri ja sirkustaiteilija Kai Kuutamon. Vieressä Taideakatemian musiikin lehtori Mikko Luoma. Kuva: Ville Saarikoski.

Turun AMK:n Taideakatemian musiikin koulutuksen orkesteri, Sigyn Sinfonietta, avaa kolmannen konserttikautensa tavallista näyttävämmällä kokonaisuudella.

TAPAHTUMAT.

Perinteiseen sinfoniakonsertin kaavaan alkusoitto – konsertto – sinfonia yhdistyy jongleeraus Lotta Wennäkosken teoksessa Jong jonglöörille ja kamariorkesterille. Turun Sigyn-salissa 25. ja 27.10. järjestettävissä konserteissa solistina on jonglööri ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo.

Lotta Wennäkoski sävelsi teoksen vuosina 2012–2013 Sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirkin tilauksesta. Teoksen kantaesittivät jonglööri Sakari Männistö ja Tapiola Sinfonietta Thomas Djubsjöbackan johdolla.

Turun AMK:n Taideakatemian musiikin lehtorin Mikko Luoman mukaan ohjelmiston tulee valmentaa opiskelijoita työelämään monipuolisesti.

– On osattava perusohjelmistoa, mutta omattava valmiuksia esittää myös sellaista, johon ei ole törmännyt aiemmin. Tässä esimerkiksi viulistit tekevät juomapillistä oboen, puhaltajat puolestaan soittavat kananmunansiivutinta, Mikko Luoma kuvailee.

Oman haasteensa orkesterille tuo liikkuvainen solisti.

Hänen jongleerausvälineinään toimivat pallot, keilat, renkaat ja huivit. Taideakatemian alumni, sirkustaiteilija Kai Kuutamo tekee solistiosuudesta oman versionsa. Hän ei ole aiemmin työskennellyt kamariorkesterin kanssa eikä tehnyt klassista musiikkia, mutta lähti mukaan avoimin mielin ja uteliaana.

– Sekä partituuri että kapellimestari antavat varsin vapaat kädet, ja voin antaa musiikin ohjata työtäni. Solistin työni on musiikin ja liikkeen yhteensovittamista – teen musiikin kanssa tai sitä vastaan, dialogisesti, Kai Kuutamo kertoo.

Konsertti alkaa Uuno Klamin elegantilla sävellyksellä Sarja pienelle orkesterille. Lopuksi kuullaan Mozartin viimeinen sinfonia, nro 41, Jupiter.

Konsertit johtaa Turun AMK:n Taideakatemian musiikin lehtori Mikko Luoma, ja ne toteutetaan yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian sirkuskoulutuksen ja Turun konservatorion kanssa.

Konsertit striimataan, ja niitä on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti. Striimauksen toteuttavat Turun konservatorion musiikkiteknologiaopiskelijat. Striimauslinkit löytyvät ennen konsertteja turkuamk.fi/tapahtumat -sivustolta konserttien tiedoista.

Turun Seutusanomat