Linnateatteri lahjoittaa ensiesiintymisen onnekkaalle koululle

Turkulainen Linnateatteri on ensimmäinen teatteri, joka sai tuoda näyttämölle suosittujen Tatu ja Patu -kirjojen tarinat.

TEATTERI.

Turun Linnateatteri jatkaa pitkäaikaista perinnettään tuoda lasten teatteria ympäri Suomen, ja tänä vuonna teatteri lahjoittaa uuden lastenteatteriesityksen ensi-illan jollekin onnekkaalle koululle.

Lastenteatteri on ollut Linnateatterin vankka kivijalka teatterin alkuajoista asti, ja se on kiertänyt maan Hangosta Utsjoelle. Linnateatteri tunnetaan muun muassa siitä, että se on ensimmäinen teatteri, joka sai tuoda näyttämölle suositut Tatu ja Patu -kirjojen tarinat.

Kiertuenäyttelijät Kalle Tulander ja Nestori Kyyrä ovat keskeisessä roolissa tuomassa kulttuuria ja teatteria lapsille ympäri Suomen.

– On upeaa työskennellä lasten kanssa ja heille. Palaute on välitöntä ja läsnäolo merkittävää, iloitsevat näyttelijät Sami Rannilan ohjauksessa.

Linnateatteri kantaa huolta kulttuurileikkausten vaikutuksista lapsiperheiden kulttuurikäyttäytymiseen.

– Haluamme varmistaa, että kaikilla lapsilla ja perheillä olisi mahdollisuus kokea teatterin taikaa, ja tämä on meidän tapamme vastata tähän haasteeseen, taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä kommentoi.

Linnateatteri tuottaa vuosittain yhden uuden kiertueelle lähtevän lastenteatteriesityksen.

Tatun ja Patun outo uninäytelmä -esitystä alettiin myydä kiertueelle jo huhtikuussa 2024 ja useimmat paikat varaavat esityksen hyvissä ajoin.

– Lastenteatteriesitykset ovat erittäin kysyttyjä, ja ne ovat erityisen suosittuja, tuottaja Teresia Harri kommentoi lasten kiertueiden myyntiä.

Linnateatterin kiertävä lastenteatteri on ollut merkittävä osa Suomen kulttuuritarjontaa, ja teatteri jatkaa työtään sen varmistamiseksi, että teatterikokemukset tavoittavat myös pienempien paikkakuntien lapset ja perheet.

Linnateatteri kutsuu kaikki Turun alueen ja lähiseudun koulut mukaan kilpailuun, jossa palkintona on Tatun ja Patun outo uninäytelmä -ensiesitys. Osallistua voi hassuilla kuvilla tai hulvattomalla videolla, joka perustelee, miksi juuri teidän koulunne olisi mahtava paikka tälle ensiesitykselle.

Hakea voi aina torstaihin 31. lokakuuta saakka lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: kiertue@linnateatteri.fi. Voittaja julkaistaan 28. marraskuuta. Ensiesityksen ajankohta keskiviikkona 22.1.2025.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

• Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.
• Linnateatterin aatteena on järjestää monitasoisia viihdekokemuksia, joissa ruokitaan sekä sielua että ruumista. Sekä aikuisille että lapsille suunnatuiden näytelmien lisäksi Linnateatterissa voit nähdä sirkusta,  konsertteja ja stand up -esityksiä.
• Katsojaluvuissa mitattuna Linnateatteri on Suomen suurimpia teattereita ja se sijaitsee aivan Turun sydämessä.