Pelastuslaitokset ympäri Suomen kokoontuvat hiljaiseen mielenilmaisuun

Turvallisemman liikenteen puolesta

Pelastusala kokoontuu keskiviikkona 16.10. iltakuudelta ympäri Suomen mielenilmaisuun turvallisemman liikenteen puolesta.

LIIKENNETURVALLISUUS.

Pelastusalan edustajat pysähtyvät viideksi minuutiksi hiljaiseen mielenilmaisuun eri puolilla Suomea ja maailmaa keskiviikkona 16. lokakuuta kello 18. Mielenilmaisu voidaan järjestää paloasemien piha-alueilla tai muilla turvallisilla paikoilla liikenneväylien varrella.

Maskun VPK kokoontuu viiden minuutin hiljaiseen mielenilmaisuun VT 8 Humikkalan eritasoliittymän linja-autopysäkillä ja Mynämäen VPK Kivistön kohdan levähdyspaikalla. Naantalin VPK järjestää vastaavan tilaisuuden Naantalissa Ukko-Pekan kevyen liikenteen sillalla.

Rantakulman VPK kokoontuu Uudenmaantien varteen Kaarinan Piispanristille, Liedon VPK Liedon paloaseman pihalle ja Turun Paattisten VPK Paattisten paloasemalle.

Tilaisuudella pelastuslaitokset kunnioittavat kollegansa Mikko Saastamoisen muistoa ja hänen merkittävää elämäntyötään liikenneturvallisuuden ja tieliikennepelastamisen kehittäjänä sekä Suomessa että ulkomailla.

Saastamoinen menehtyi traagisesti lokakuun alussa pyörälenkillään yliajon johdosta. Kuljettajaa epäillään tällä hetkellä neljästä rikoksesta, muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Vuoden Palomieheksi vuonna 2020 valittu Mikko Saastamoinen ei ainoastaan työskennellyt pelastustehtävissä vaan hän myös koulutti ja inspiroi monia kollegoitaan niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Saastamoinen toimi CTIF Extrication and New Technology -komission jäsenenä vuodesta 2015 ja puheenjohtajana vuodesta 2021 alkaen.

Mielenilmaisun tavoitteena on kiinnittää yhteiskunnallista huomiota liikenneturvallisuuden parantamiseen ja etenkin päihtyneiden kuskien aiheuttamiin riskeihin. Alkoholismi on sairaus, mutta rattijuopumus on valinta. Päihteiden vaikutuksen alaisena ei saa koskaan lähteä liikenteeseen ja tulee pyrkiä estämään myös muita tekemästä niin.

Sosiaalisessa mediassa mielenilmaus näkyy tunnisteilla #TurvallisemmanLiikenteenPuolesta ja #ForSaferRoads.

Turun Seutusanomat