Avoimet portit Turun palosta säästyneellä Luostarinmäellä

Luostarinmäen museokortteli Turku
Luostarinmäen museokortteli on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto / Katariina Mäkinen-Önsoy.

TAPAHTUMAT.

Turun Luostarinmäen avoimet portit kutsuvat syksyiselle kävelylle kaupungin vanhoille kujille. Lauantaille 19.10. kestävän Avoimet portit -tapahtuman ajan museotalot on suljettu, mutta museoalueelle sekä Lasten Luostarinmäkeen on vapaa pääsy tiistaista lauantaihin kello 10–17.

Lasten Luostarinmäellä saa koskea esineisiin, kokeilla, tutkia ja leikkiä. Samalla voi oppia lisää Turun palosta säästyneen Luostarinmäen elämästä ja historiasta.

Syyslomalla pidetään kouluikäisille suunnattu nimipäivätaulutyöpaja 16.–18.10. kello 12–15. 1800-luvulla nimipäivällä oli tärkeämpi rooli kuin syntymäpäivällä ja nimipäivänä päivänsankaria juhlittiin seppelein, herkuin ja onnittelutaulujen kera.

Vuonna 2022 uudistettuna avatun Luostarinmäen museokorttelin sisäänkäyntialueen saavutettavuutta on parannettu, ja alueelle on lisätty opasteita, valaistusta sekä levähdyspaikkoja.

Luostarinmäen museokorttelia hallinnoiva Turun museokeskus vastaa Turun kaupungin taide-, kulttuuri- ja luonnonhistoriallisesta museotoimesta.

Turun Seutusanomat