Anu Pentikin näyttely esillä Turun Länsikeskuksessa

Anu Pentik on useita tunnustuksia saanut pitkän linjan taiteilija ja keramiikkamuotoilija, jolle savi on intohimo ja elämäntapa. Kuva: Pentik Oy.
Anu Pentik on useita tunnustuksia saanut pitkän linjan taiteilija ja keramiikkamuotoilija, jolle savi on intohimo ja elämäntapa. Kuva: Pentik Oy.

TURKU.

Turun Länsikeskuksen Pentik Outlet -myymälää vastapäätä sijaitsevaan tilaan avautui tänään 9. lokakuuta Anu Pentikin näyttely.

Anu Pentik on useita tunnustuksia saanut pitkän linjan taiteilija ja keramiikkamuotoilija, jolle savi on intohimo ja elämäntapa.

Hänen luomisvoimansa saa alkunsa hetkistä pohjoisen luonnon äärellä, missä  ajatukset ja luovuus voivat vaeltaa vapaasti ja luonnon voima pureutua ihon alle. Pentik uskoo, että kun tekee paljon ja pitää itsensä jatkuvassa luomisen tilassa, alkaa intuitio ohjata tekemistä ja kauneutta syntyy kuin itsestään. Tällä hetkellä häntä inspiroi uusi tekniikka:

– Piirtelin keramiikkalautasiin raaputtamalla eläinhahmoja, perhosia ja hyttysiä. Näin syntyi ihan uusi mielikuvitusmaailma, joka eroaa tavanomaisesta keramiikan teosta. Piirtäminen onkin hauskaa, hän sanoo.

Vuosikymmenten aikana kerätty kokemus saa saven taipumaan Anu Pentikin käsissä taiteeksi, jonka kautta kauneus saa levitä ympärilleen – tällä kertaa värikkään, ikuisen kukkakedon muodossa.

– Kukat symboloivat kasvua, värit voimaa. On lohdullinen ajatus, että aivan kuten ihmisissä, myös luonnon materiaaleissa on energiaa, joka jatkaa kulkuaan teosten mukana, Pentik toteaa.

Muotoilija ja taidekeraamikko Anu Pentik on nimeään kantavan Pentik Oy:n perustaja, suunnittelija ja taiteellinen johtaja.

Turun Seutusanomat