Ohituskaista uudelleenkäyttöön Mynämäessä

Mynämäessä liikkuva lajitteluasema Siira ottaa vastaan myös käyttökelpoista tavaraa. Kuva: Vesa-Matti Väärä / LSJH.
Mynämäessä liikkuva lajitteluasema Siira ottaa vastaan myös käyttökelpoista tavaraa. Kuva: Vesa-Matti Väärä / LSJH.

MYNÄMÄKI.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira saapuu tiistaina 8. lokakuuta Mynämäkeen. Se pysähtyy Rinki-ekopisteellä, Nihattulantiellä kello 16.30–18.

Siiraan vastaanotetaan samoja jätteitä kuin kiinteillä lajitteluasemilla, lukuun ottamatta maataloudesta peräisin olevaa vaarallista jätettä, asbestia sisältävää jätettä tai kaasupulloja. Myös hinnasto on sama kuin kiinteillä asemilla: osan voi tuoda keräykseen maksutta, osasta veloitetaan pieni maksu.

– Siira kiertää alueilla, jotka sijaitsevat vähän kauempana kiinteistä lajitteluasemista. Siirassa vastaanotetaan kotitalouksien jätteitä pienkuormina eli henkilöautolla, pakettiautolla tai peräkärryllä tuotuna, LSJH:n palveluasiantuntija Janne Penttinen kertoo.

Siiran kiertueen Mynämäen pysähdyksessä on mukana Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanotto vielä ehjälle ja käyttökelpoiselle tavaralle.

– Samalla kun Siiraan tuo jätettä, voi Siiran mukana kulkevaan Turun Ekotorin autoon tarjota tavaraa, josta voisi vielä olla iloa jollekin toiselle. Ekotorin työntekijät arvioivat, mitkä tavaroista voidaan vastaanottaa ja ohjata myyntiin Turun Ekotorin myymälöihin, Penttinen selvittää.

Isoja määriä jätteitä kannattaa kiertävien keräysten sijaan viedä suoraan esimerkiksi jollekin LSJH:n 13:sta lajitteluasemasta, jotka palvelevat asukkaita vuoden ympäri.

Katariina Mäkinen-Önsoy