Meriryhmän esitys aloittaa Naantalin lasten taidelauantait

Naantalin Lasten taidelauantai Meriryhmä
Neito ja lohikäärme -esityksessä hypätään aikamatkalle vuosisatojen taakse, kun ilveilijäseurue Putoava Omena saapuu viihdyttämään kansaa Naantaliin.

Naantalin opiston kuvataidekoulu on mukana syksyllä järjestettävässä Lasten taidelauantait -toiminnassa.

NAANTALI.

Naantalissa järjestettävissä Lasten taidelauantaissa on luvassa upeita esityksiä ja hauskoja osallistavia taidetyöpajoja. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia.

Lauantaina 21.9. kello 10.30 nähdään Kristoffer-salissa Meriryhmän keskiajasta kertova esitys Neito ja Lohikäärme. Naantalin opiston kuvataidekoulu pitää tilaisuudessa kruunutyöpajaa.

– Tarinamme kertoo muinaisesta kaupungista, jonka asukkaita nälkäinen lohikäärme pitää otteessaan. Kuninkaan tytär, neito Cleolinda uhmaa isäänsä ja menee yksin tapaamaan lohikäärmettä. Apuun ryntää kaukomaan ritari Pyhä Yrjö, joka pelastaa prinsessan…vai onko sankari sittenkin prinsessa? Ja kuka oikeastaan haluaa syödä ja kenet? Tämä on tarina rohkeudesta ja pelkojen voittamisesta! turkulaisen ammattiteatteriryhmä Meriryhmä-kollektiivin Putoava Omena -ilveilijäseurueen näyttelijä Aliisa Kallio kertoo.

Neito ja lohikäärme on veikeä vanhan ajan satu kuninkaista ja prinsessoista, ritareista ja lohikäärmeistä. Näyttelijät Aliisa Kallio ja Andy Pilke kertovat neidon ja lohikäärmeen lennokkaan tarinan esine- ja nukketeatterin keinoin. Ja mikä parasta, tässä tarinassa myös katsojat pääsevät osallistumaan tapahtumien kulkuun. Esityksen kesto on noin 25 minuuttia, ikäsuositus yli viisivuotiaille.

Lasten taidelauantaita vietetään myös 26.10. Tip Top Walkersin Yökylä-esityksellä ja Nallekarhu -työpajalla sekä 9.11. Teatteri Rollon Kuopankaivajien ja kuvataidekoulun liikennemerkkityöpajan merkeissä.

Katariina Mäkinen-Önsoy