Iida Sulonen toi taas kultaa Turkuun

Turkulaisen Aerial Unlimitedin Iida Sulosen voittokulku jatkui kansainvälisissä kisoissa Norjassa. Edellisenä viikonloppuna hän voitti SM-kultaa.

TANKOTANSSI

Iida Sulonen jatkoi voittokulkuaan viime viikonloppuna Norjassa kisatuissa POSA Pole Art -kisoissa, joissa hän voitti kultaa ja saavutti samalla koko kisojen korkeimmat pisteet. Sulosen tekninen osaaminen ja taiteellinen ilmaisu nousivat jälleen esiin, ja hänen suorituksensa sai sekä tuomareilta että yleisöltä runsaasti kiitosta.

Sulonen vahvisti menestyksekkäästi vakiintunutta asemaansa tankotanssiurheilun huipulla. Kuluvana vuonna hän on napannut mitaleita niin kansallisilla kuin kansainvälisillä kilpalavoilla ja jatkaa valmistautumistaan seuraaviin kisoihin, jotka ovat Ruotsissa lokakuussa kisattavat tankotanssin ja rengastrapetsin MM-kisat. Iida etsii aktiivisesti tukijoita, jotta hänen olisi mahdollisuus lunastaa kaikki saamansa kansainvälisten arvokisojen maajoukkuepaikat, joita hänellä viime viikonlopun kisojen jälkeen on taas yksi lisää.

Norjan kulta on Suloselle merkittävä lisä jo entuudestaan vakuuttavaan kokoelmaan. Iidalla on hallussaan useita muita arvokisamitaleita eri kategorioissa, ja hän on sekä tankotanssin että rengastrapetsin hallitseva Suomen mestari. Iidan menestys ja kova taso nostaa esiin tankotanssin fyysisen ja taiteellisen vaatimustason, ja hän onkin edustava esimerkki lajin kasvavasta arvostuksesta urheiluna.

Kansainväliset ja kansalliset tankotanssiliitot ovat omistautuneet vahvistamaan lajin tunnustamista urheiluna ja tukemaan sen kasvua sekä urheilullisena että taiteellisena lajina. Paikallisesti aktiivista työtä lajien urheilullisen ja taiteellisen statuksen eteen tekee Aerial Unlimited ry, jossa myös Sulonen perheineen toimii ohjaten omia ryhmiään sekä luoden koreografioita.