Tuomiokirkko muuntuu pakopelin näyttämöksi

Turun Tuomiokirkko muuntuu toistamiseen jännittäväksi pelinäyttämöksi.

TURKU

Lokakuun alussa vietettävien Turun Kirjamessujen teemana on tänä vuonna Pelin henki. Messujen kaupunkiohjelmassa Turun tuomiokirkossa pelataan samalla teemalla perjantaina 4. lokakuuta Tuomiokirkon mysteeri -pakopeliä.

Kansallispyhäkkö muuntuu valtavaksi pakopelihuoneeksi, josta ei kuitenkaan yritetä karata, vaan jossa etsitään kirkon suurinta aarretta.

Pakopelin tarinassa Tuomiokirkon peruskorjausta suunnitellessa esille on tullut papereita, joissa puhutaan Tuomiokirkon suurimmasta aarteesta. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, mikä tuo aarre on. Pelaajilla on vajaa tunti aikaa yrittää selvittää Tuomiokirkon salaisuus.

Ensimmäisen kerran viime karkauspäivänä peluutettu Tuomiokirkon mysteeri -pakopeli sai pelaajilta erinomaista palautetta. Hämärä kirkko ja sen luoma tunnelma luovat peliin ainutlaatuisen tunnelman ja tehtävät koettiin kekseliäiksi ja tarpeeksi haastaviksi. Raamattua ei tarvitse osata ulkoa läpi pääsemiseksi, mutta sen tuntemisesta voi olla hyötyä.

Peluutuksia on puolen tunnin välein kello 16 alkaen ja yksi peli kestää 50 minuuttia. Viimeinen peli alkaa kello 21. Jokaiseen peliin mahtuu enintään 6 pelaajaa. Samassa pelissä voi olla mukana myös toisilleen entuudestaan tuntemattomia pelaajia.

Pelin hinta on 30 euroa henkilöltä. Pakopelin tuotto menee Yhteisvastuun hyväksi. Tänä vuonna Yhteisvastuu kerää rahaa yksinäisten nuorten auttamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi Suomessa ja maailmalla. Lisätietoa keräyksestä löytyy osoitteesta www.yhteisvastuu.fi.