Taidekappelin konserttien kesäkausi päättyy kahteen konserttiohjelmaan

Aleksei Rybakov ja Kaisa Makkonen.
Aleksei Rybakov ja Kaisa Makkonen.

TAPAHTUMAT.

Nuori ja lupaava pianisti Aleksei Rybakov esittää 29.–30.8. kaksi konserttiohjelmaa Pyhän Henrikin Ekumeenisessa Taidekappelissa, Turun Hirvensalossa. 

Torstaina soi soolo-ohjelmana Suomalainen Salonki. Tämä ohjelma sisältää suomalaisen klassisen (Jean Sibelius, Oskar Merikanto, Heino Kaski) ja jazz-pianomusiikin (Iiro Rantala) mestariteoksia.

– Kaksi vuotta elämää, opiskelua ja työskentelyä Suomessa tuntee itsensä. Tänä aikana maan kulttuurista, jossa asut, on tulossa osa elämää. Mutta minun tapauksessani onnettomuuksien ja odottamattomien kokousten ketju esitteli minulle suomalaisen pianomusiikin. Siellä oli eräänlainen kahden vuoden viestintä suurella määrällä musiikkimateriaalia. Ja tämän viestinnän tulokset haluaisin jakaa Turun yleisölle pianoillalla, Rybakov kommentoi.

Tällä hetkellä Rybakov opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa muusikoksi ja konsertoi Suomessa aktiivisesti.

Perjantain pianoillassa Aleksei Rybakov esittelee Kesälento-ohjelman yhdessä mezzosopraano Kaisa Makkosen kanssa.

Makkonen on valmistunut sekä Turun konservatoriosta että Turun ammattikorkeakoulusta.

– Konsertin idea tuli meille tarpeeksi nopeasti. Kesä on sellainen vuoden aika, jolloin haluat mennä jonnekin lomalle, tämä on loman aika. Mutta joskus tapahtuu, että et voi aina mennä kaikkiin paikkoihin, joissa haluat käydä. Mutta musiikki tekee ihmeitä ja eri säveltäjien äänien ja tyylien ansiosta voimme mennä oikealle kesämatkalle. Ja koska soitamme musiikkia, joka on sävelletty maailman eri kohdissa, nimi “Kesälento” sopii parhaiten, Makkonen ja Rybakov sanovat.

Kaisa Makkosen ja Aleksei Rybakovin duo syntyi vuoden 2022 lopulla. Heidän konserttiohjelmistossaan on sekä klassista että jazzmusiikkia. He konsertoivat ympäri Suomea, tämän vuoden kuluessa muun muassa Helsingissä, Turussa, Savonlinnassa, Lieksassa ja Kiteellä.

Musiikki soi Pyhän Henrikin ekumeenisessa Taidekappelissa osana Hirvensalopäiviä 26.8.–1.9.2024

Turun Seutusanomat