Happy Badger -lautapelikahvila avasi ovensa keskellä Turkua

Happy Badger Board Game Café
Jaakko Kanniainen perusti Happy Badger Board Game Cafén Turun Hansakortteliin kahden kaverinsa kanssa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Happy Badgerin tavoitteena on luoda yhteisöllisiä ja turvallisia pelikokemuksia, torjua yksinäisyyttä ja mahdollistaa iloisia kohtaamisia pelaamisen parissa. 

TURKU.

Jaakko Kanniainen perusti yhtiökumppaneineen kaivatun lautapelikahvilan Turun keskustaan.

– Meitä on tässä kolme omistajaa, Miika Helminen toimii pelikirjaston hoitajana, kun taas isännöinnin ja logistiikan asiantuntija Anssi Kaisalmi huolehtii ruoka- ja juomatoimittajien osuudesta. Lisäksi meillä on kaksi työntekijää – alansa ammattilaisia hekin, Happy Badger Game Experiences Oy:n toimitusjohtajana paikkaa pyörittävä Kanniainen kertoo.

Kiinnostus lautapelaamiseen heräsi jo lapsena.

– Yläasteesta alkaen meillä on ollut kaveriporukka, joka edelleen kokoontuu säännöllisesti pelaamaan yhdessä. 17-vuotiaina löysimme Miikan vanhempien luota pari lautapeliä – Pokemonin lisäksi HeroQuest ja Talisman – siitä innostus sai todella alkunsa. Vielä kun on musiikki- ja teatteritaustaa, niin hahmoihin eläytyminen on tosi hauskaa. Olemme myös soittaneet teemaan sopivaa musiikkia pelaillessa, jatkaa Kanniainen.

Unelmista tuli vihdoin totta.
Happy Badger Board Game Cafén pelihyllyä.
Happy Badger Board Game Cafén pelihyllyä.

Turun ensimmäinen lautapelikahvila Happy Badger Board Game Café avasi ovensa 3. elokuuta Hansakorttelissa. Alkuinvestointeja kahvilaan saatiin osittain toteutettua kesäkuussa päättyneellä Mesenaatti-joukkorahoituskampanjalla.

– Turussa ei ole ollut aiemmin varsinaista lautapelikahvilaa. Tässä muodossaan toimivan lautapelikahvilan ideoinnista ja kavereille pitchaamisesta on nyt kulunut puolitoista vuotta, Jaakko Kanniainen sanoo.

– Tämä paikka on loistava sijainniltaan, sekä sen puolesta, että ravintolakiinteistönä täällä oli jo valmiina jonkintasoinen keittiö, tarpeeksi vessoja ja muutenkin riittävästi tilaa, Kanniainen lisää.

Kanniaisen mukaan oli aika pian selvää, että lautapelaaminen on pääosassa yrityksen toiminnassa. Sen ympärille on kehitelty myös tilojen vuokrausta. Happy Badger Board Game Caféssa voi järjestää esimerkiksi turnauksia ja tapahtumia sekä varata tiloja yksityistilaisuuksia, kuten kerhoja, synttäreitä ja polttareita, varten.

– Pidimme viime vuoden puolella ensimmäiset peli-iltamme, kerran Tiirikkalassa ja sen jälkeen Saaristobaarissa. Meillä on ollut alusta alkaen lautapelien ohella mukana helppoja versioita retropeleistä. Nintendo (NES) -retropelit ovat pelattavissa omassakin kahvilassamme, toteaa Kanniainen.

Figuuri- ja roolipelaajista muodostettiin keväisen haun myötä asiantuntijapaneeli.

Paneelissa työstettiin harrastukseen liittyviä perustarpeita. Asiantuntijahaussa muodostui vähän päälle kymmenen henkilön ryhmä, jonka kanssa yhdessä mietittiin, miten toiveet toteutuisivat nyt perustetussa lautapelikahvilassa.

– Vaikka panostamme lautapelaamiseen, niin ovemme ovat auki muullekin toiminnalle. Ensin valmiina olivat edellytykset lautapelaamiselle, mutta paikka tulee sopimaan myös figuuri- ja roolipeleille oikein hyvin. Kunhan yritys alkaa kunnolla pyöriä, rakennamme äänieristystä, jotta harrastajat pääsevät vetäytymään peliensä pariin rauhassa äänenvaimentimien ja näkösuojan ansiosta, kertoo Jaakko Kanniainen.

Happy Badger Board Game Cafén menu on monipuolinen. Paikalliset kahvilatuotteet tulevat turkulaisesta MBakerysta ja juomalistalta löytyy muun muassa naantalilaisten Mallasseppien erikoisoluita. Myynnissä on myös valikoima pelejä sekä oheistuotteita.

– Aukioloajat ovat iltapäivästä myöhäisiltaan ja yöhön – eli silloin kun lautapelaajat ovat liikkeellä, Kanniainen toivottaa kaikki tervetulleiksi kahvilaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy