Vaatemyyntikokeilu Turun Ekotorilla

Yhteistyössä LSJH:n kanssa toteutettavan kokeilun avajaisia vietetään 30.8.–1.9.

TURKU.

Turun Ekotori tiivistää entisestään yhteistyötä Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kanssa. Tekstiilien kierrätysmyymälä Lemppari aloittaa vaatteiden myyntikokeilun Turun Ekotorin Rautakadun myymälässä. Kokeilulla pyritään selvittämään uusia keinoja ja toimintatapoja edistää poistotekstiilikeräykseen päätyvien uudelleenkäyttökelpoisten vaatteiden kiertoa.

– Olemme tehneet vuosia yhteistyötä Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa niin materiaalikierron parantamiseksi kuin toimintamme sekä alueen kiertotalouden kehittämiseksi: Viimeisimpänä jätteen vähentämiseen ja uudelleenkäytön edistämiseen tähtäävän Ohituskaista Uudelleenkäyttöön -hankkeen parissa. Vaatteiden myyntikokeilu on luontainen jatko yhteistyöllemme, kertoo Turun Ekotorin toimitusjohtaja Jarno Erkamaa tiedotteessa.

LSJH kerää alueellaan poistotekstiiliä noin 300.000 kiloa vuodessa. Kerätystä määrästä sellaisenaan uudelleenkäyttöön sopivaa tekstiiliä on noin 10–15 %.

– On hienoa, että poistotekstiilikeräykseen päätyneitä uudelleenkäyttökelpoisia vaatteita myydään kokeilumielessä nyt myös Turun Ekotorin Rautakadun myymälässä. Vaatteiden myyntikokeilu parantaa kierrätystekstiilien saatavuutta Ekotorin laajempien aukioloaikojen myötä, LSJH:n materiaalineuvoja Elina Kokko sanoo.

Vaatemyyntikokeilun avajaisia vietetään 30.8.–1.9. Turun Ekotorin Rautakadun myymälässä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt sekä Turun Ekotorille että LSJH:lle Yhteiskunnallinen Yritys -merkin, joka kertoo, että toiminta on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten, ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia ja rakentaa kestävää hyvinvointia.

Katariina Mäkinen-Önsoy