Frisbeegolfia Sauvon Marjaniemen virkistysalueella

Sauvon Marjaniemen saunan, uimarannan ja frisbeegolf-radan ylläpidosta vastaa Marjaniemen toimintayhdistys ry. Virkistysalue on vapaasti kaikkien käytettävissä.
Sauvon Marjaniemen saunan, uimarannan ja frisbeegolf-radan ylläpidosta vastaa Marjaniemen toimintayhdistys ry. Virkistysalue on vapaasti kaikkien käytettävissä.

LIIKUNTA.

Sauvon Marjaniemen toimintayhdistys ry:n syyskuussa 2022 avaama frisbeegolf-rata on kaikkien käytössä merellisellä virkistysalueella. Marjaniemen virkistysalueen 9-maalinen rata on pääosin nurmikkoväylillä, ja siksi oiva paikka lajiin tutustumiseen. Kaunis maisema sekä virkistysmahdollisuudet, kuten uimaranta ja sauna, tarjoavat mukavan kesäpäivän virkistyksen myös pidempään lajia harrastaneelle.

Frisbeegolf-ratahanke sai alkunsa, kun Sauvon kunnanhallitus päätti käyttää perintörahoja Marjaniemen frisbeegolf-radan rakentamiseen. Valtionkonttorilta haettujen kolmen eri kuolinpesän omaisuuden käyttötarkoitusperusteluissa on mainittu, että kunta käyttää omaisuuden kuntalaisten liikunta- ja kulttuuripalvelujen kehittämiseen sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen, edistämiseen ja mahdollisuuksien parantamiseen.

Marjaniemen toimintayhdistys on talkootyönä kunnostanut Sauvon Marjaniemessä kunnan omistuksessa olevan rantasaunan. Saunan käytöstä ja alueen kehittämisestä aiheutuvat kulut katetaan saunamaksulla, joka vuonna 2024 on viisi euroa (12-vuotiailta ja sitä nuoremmilta ei peritä maksua).

Ilmainen frisbeegolf-rata on avoinna ympäri vuorokauden, kiekkoja voi vuokrata saunalta, jossa on vuokrattavissa myös kaksi SUP-lautaa. Yhdistyksen ylläpitämä rantakioski on myös avoinna saunan aukioloaikojen mukaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy