Keramiikkabiennaali-kesänäyttely Raision museossa

RAISIO.

Raision museo Harkon kesänäyttelynä nähdään Keramiikkabiennaali-näyttely, jossa on mukana yhdeksän taiteilijan taide- että käyttökeramiikkateoksia.

Teoksia on esillä Anu Halmesmaalta, Tiina Harjolalta, Riitta Hidéniltä, Elina Huoviselta, Saara Kumpulaiselta, Jonna Oksaselta, Antti Paanaselta, Tina Schuvaloffilta ja Kristina Seppäseltä. Näyttelyä varten järjestettiin avoin teoshaku vuoden 2023 lopussa ja sen on kuratoinut Harkon museonjohtaja Heli Isolehto.

Elämän ja työn sähköistyessä käsillä tekeminen ja keramiikan harrastaminen on suositumpaa kuin koskaan. Keramiikka on löytänyt tiensä viimeisten vuosien aikana enenemissä määrin myös nykytaiteen materiaaliksi.

– Näyttelyssä katsoja pääsee kurkistamaan myös keramiikan eri työstötapojen mahdollisuuksiin. Keramiikkaa voidaan muovailla, valaa, rikkoa, kuvittaa, rakentaa ja yhdistellä uusiin materiaaleihin. Näyttely esittelee suomalaista keramiikkataidetta vahvasta käsityötaidosta ja materiaalin hallitsemisesta vapaamuotoisempaan tekemiseen, jossa kaikki on mahdollista. Kokonaisuudessa näkyy keramiikkataiteen traditiot, näiden traditioiden tiedostaminen sekä niistä irrottautuminen, Isolehto kertoo.

Näyttely on esillä 17.5.–25.8. Raision museo Harkon tiloissa Raision kirjastotalolla.

Katariina Mäkinen-Önsoy