Naantalin Lasten Musiikkijuhlat tarjoaa iloa ja elämyksiä

Naantalin Kirkkopuistossa järjestettävässä Suuressa Lastenjuhlassa on iloinen tunnelma. Kuva: Jaska Poikonen.
Naantalin Kirkkopuistossa järjestettävässä Suuressa Lastenjuhlassa on iloinen tunnelma. Kuva: Jaska Poikonen.

Lasten Musiikkijuhlat haluaa tarjota Naantalissa korkeatasoista lastenkulttuuria sekä iloisia elämyksiä ja tekemisen hetkiä lapsille ja perheille, pääosin maksutta.

NAANTALI.

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään Naantalin Musiikkijuhlien rinnalla yhdeksännen kerran 7.–9. kesäkuuta.

Maukka-kissan ja Väykkä-koiran tarinaa päästään seuraamaan musiikkiteatteriesityksenä Kristoffer-salissa perjantai-iltana. Lastenkirjailija Timo Parvelan, säveltäjä Iiro Rantalan, näyttelijä Lotta Kuusiston ja ohjaaja Paavo Kerosuon kolmas yhteinen Maukka ja Väykkä -esitys svengaa, riemastuttaa ja askarruttaa koko perhettä pienimmästä isompaan.

Lauantaina 8.6. kello 13–15 Naantalin Kirkkopuiston valtaa Suuri Lastenjuhla. Luvassa on Lastenmusiikkiorkesteri Päistikan konsertti, taikuri, pehmoeläinklinikka, muotokuvamaalausta ja kasvomaalausta, keppihevosten esterata sekä tietysti ilmapalloja. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille.

Lasten Museopäivänä tehdään mobiileja ja tervetulotoivotus Naantalin tuleville kesäasukkaille.

Sunnuntaina 9.6. vietetään Lasten Museopäivää sekä Casa Haartmanissa kello 10–14 että Naantalin Museon Hiilolan pihassa kello 11–14. Luvassa on hauskaa tekemistä ja puuhaa museoiden pihoissa.

Casa Haartmanin teema on tänä vuonna elämää puutarhassa. Ohjelmaan kuuluu muun muassa mobiilin tekoa sekä pienten eläinten askartelua. Päivän aikana voi myös osallistua taidepajaan, kuvauspisteeseen sekä museopeliin.

Naantalin museon tapahtumassa kokeillaan vanhoja työvälineitä kuten pyykkilautaa sekä askarrellaan yhteinen tervetulotoivotus Naantalin tuleville kesäasukkaille eli presidenttiparille.

Museopäivän tapahtumat soveltuvat erityisesti 6–12-vuotiaille lapsille. Suurin osa päivän aktiviteeteista tapahtuu ulkona, joten kannattaa pukeutua säänmukaisesti.

Naantalin Lasten Musiikkijuhlien järjestämisestä vastaavat Naantalin Musiikkijuhlat, Naantalin Pelastakaa Lapset ry, Naantalin museo sekä Åbo Akademin säätiön Casa Haartman -museo. Maukan ja Väykän höntti päivä -esitykseen voi ostaa lippuja lippu.fi:stä. Muihin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Turun Seutusanomat