Rantaralli ajetaan jo kesäkuun alussa

Rantaralli F-Cup
Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustavat Mika Korhonen ja Tommi Koskinen. Kuva: Sari Pullikka.

MOOTTORIURHEILU.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ry:n XLVII Rantaralli ajetaan 8. kesäkuuta. Järjestyksessään jo 47. Rantarallin järjestäjät tiedottavat menneitä vuosia aikaisemmasta ajankohdasta erityisesti tienvarsiasukkaille, jotka asuvat Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Uudenkaupungin ja Vehmaan alueilla. Ralli on ajettu perinteisesti syksyllä, mutta tänä vuonna kilpailu ajetaan heti kesän alussa.

Tämänvuotinen kilpailu on F-Cupin neljäs osakilpailu. F-Cup on valtakunnallinen kuusi osakilpailua käsittävä rallisarja. Kilpailu on myös ulkomaisen osallistumisen mahdollistava NEAFP. Lisäksi XLVII Rantaralli on Alue 7:n aluemestaruuskilpailu, missä paikalliset kuskit näyttävät taitonsa.

Kilpailussa on mukana sekä ennakkotutustuttavia kilpailuluokkia, joiden kilpailijaparit kiertävät reitillä jo perjantaina tekemässä nuottejaan. Nuotitus tapahtuu siviiliautolla ja tieliikennelakia, nopeusrajoituksia sekä varovaisuutta ja huomaavaisuutta noudattaen.

Rallikaravaani starttaa reitille Mynämäen seurakuntatalon pihalta lauantaiaamuna 8. kesäkuuta kello 9. Ensimmäinen kilpailijapari starttaa reitille kello 10.01 jatkuen tämän jälkeen minuutin välein.

Reitti koostuu tänäkin vuonna kuudesta enemmän tai vähemmän tutusta erikoiskokeesta ja pitää sisällään 65 erikoiskoekilometriä. Yhteensä reitillä on pituutta noin 200 kilometriä ja ensimmäistä kilpailijaparia odotellaan saapuvaksi maaliin seurakuntatalon pihalle hieman ennen kolmea iltapäivällä.

Rantarallin pääyhteistyökumppaneina toimivat viime vuoden tapaan kuusi Neste asemaa Liedossa, Naantalissa, Mynämäessä, Raisiossa, Uudessakaupungissa ja Taivassalossa.

Turun Seutusanomat