Ysäridisko jysäyttää bileet käyntiin Piikkiö Päivän iltatapahtumassa

Piikkiössä ikänsä asunut Piia Virkki on toiminut Bar Suojan yrittäjänä reilun vuoden verran.
Piikkiössä ikänsä asunut Piia Virkki on toiminut Bar Suojan yrittäjänä reilun vuoden verran.

MUSIIKKI.

Bar Suojassa pidettävä Back to the 90’s -iltatapahtuma huipentaa Piikkiö Päivän 25. toukokuuta. Jos tanssiminen esimerkiksi Modern Talkingin, Haddawayn, Captain Jackin tai Mr. Presidentin tahtiin kiinnostaa, kannattaa 25. toukokuuta kello 19 ottaa suunnaksi Piikkiön keskustassa sijaitseva Suoja.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa paikallisen Bar Suojan yrittäjä Piia Virkki, jonka mukaan ysäri ja Piikkiön Pontela kulkevat käsi kädessä monen piikkiöläisen mielessä.

– 1990-luku oli Pontelan diskojen kulta-aikaa. Ikonisesta paikasta tulee välittömästi mieleen ysäridisko. Näitä tarinoita olen saanut baaritiskillä kuulla paljonkin, vaikka itse en yhdeksänkymmentäluvun diskoja ikäni puolesta muistakaan, toteaa Virkki.

– Piikkiö Päivä kun on sen mittaluokan tapahtuma, että se kerää Piikkiöstä pois muuttaneitakin takaisin kotiseudulleen. Tarjoamme siis hienon mahdollisuuden törmätä vanhoihin koulukavereihin ja tuoda tutut ja tuntemattomat 90-luvun musiikkidiggarit yhteen bilettämään hittien parissa, Virkki innostaa.

DJ Henna&Sofia pyörittävät levyjä Pontelan Back to the 90's -iltatapahtumassa.
DJ Henna&Sofia pyörittävät levyjä Back to the 90’s -iltatapahtumassa.

Back to the 90’s -teemaisessa illassa levyjä pyörittää Dr. Albanin kanssa tiiviisti kymmenen vuoden ajan esiintynyt DJ Henna Peltonen yhdessä Sofia Fiian kanssa.

– Henna&Sofia ovat keikkailleet kansainvälisten ysäritähtien kanssa yli 10 vuoden ajan taustatanssijoina ja -laulajina niin Suomessa kuin ulkomailla. NaisDJ-duon he ovat perustaneet vasta vähän aikaa sitten, kertoo Piia Virkki.

Lippuja voi hankkia ticted.comista. Ovet ovat auki kello 19.00 – 00.30. DJ Henna&Sofia esiintyy kello 22 alkaen. Tapahtumasta anniskeluineen vastaa Bar Suoja.

Bar Suoja aloitti viime vuoden alussa Ihan vaan pubin tiloissa Piikkiön keskustassa. Silloin työntekijänä toiminut Piia Virkki päätti ryhtyä yrittäjäksi Sami Elmerannan jalanjäljissä.

– Nimi tuli siitä, kun kuulin, että tähän on joskus kaavailtu väestönsuojaa. Suoja sopii siltäkin osin baarin nimeksi, että tässä on ikään kuin oman pieni perheensä, joka käy moikkaamassa tuttuja illanvieton yhteydessä, Virkki sanoo.

Päivällä Bar Suojassa paistetaan pitsoja ja yöllä naposteltavaksi valmistetaan wrappeja ja toasteja.

Katariina Mäkinen-Önsoy

Juttua muokattu 23.5. kello 20.54 tapahtumapaikan vaihdoksen vuoksi. Iltatilaisuus siirtyy Pontelasta Bar Suojaan.