Littoistenjärven ympärijuoksussa ennätysmäärä osallistujia

Juuso Hakala oli Littoistenjärven ympärijuoksun nopein ajalla 29:06. Kuva: LC Littoinen.
Juuso Hakala oli Littoistenjärven ympärijuoksun nopein ajalla 29:06. Kuva: LC Littoinen.

LIIKUNTA.

Littoistenjärven ympärijuoksun järjestämisessä tuli 15. toukokuuta tusina täyteen. Tapahtumaa alettiin järjestää vuonna 2011, mutta koronan vuoksi pidettiin parina vuonna taukoa.

Juoksun järjestäjinä on neljä paikallista yhdistystä: LC Littoinen, Littoisten Työväen Urheilijat, Liedon Eränkävijät ja Turun Työpaikkaliikunta. Heidän lisäkseen mukana oli myös SPR Kaarinan ensiapuryhmä.

Reitti on pysynyt samana, järvi kierretään myötäpäivään ja matkaa kertyy vaihtelevassa maastossa noin 8,5 kilometriä. Vaikka kisa on olevinaan pienimuotoinen, ovat järjestelyt melko mittavat, pelkästään liikenteenohjaajia eri risteyksiin tarvitaan 18 henkilöä. Liki saman verran tarvitaan muihin huoltotehtäviin, kuten esimerkiksi pysäköinnin ohjaukseen, osallistuvien ilmoittautumiseen ja kirjaamiseen sekä ajanottoon.

Keskiviikkona 15.5. järjestetyssä Littoistenjärven ympärijuoksussa oli ennätykselliset 263 osallistujaa. Siihen viittasi jo ennakkoilmoittautuneidenkin määrä, mikä oli 112 henkilöä.

Mentor Turun ohjaaja Saara Valtonen veti tapahtuman alkuverryttelyn. Kuuluttaja Esko Koivisto pyysi osallistujat lähtöviivalle ja lähtölaukauksen ampui entinen huippujuoksija Mika Maaskola, joka tunnetaan tänä päivänä Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Littoistenjärven ympärijuoksun kärjessä ajoi tietä näyttäen pappatunturimopolla Seppo Ilmanen. Kuva: LC Littoinen.
Littoistenjärven ympärijuoksun kärjessä ajoi 15.5. tietä näyttäen pappatunturimopolla Seppo Ilmanen. Kuva: LC Littoinen.

Jotkut lähtivät tosi sähäkästi, juoksivat aikaa vastaan, pääosa reipasta hölkkää tai kävelyä ja loput keskenään seurustellen, lämpimästä säästä nauttien ja linnunlauluja kuunnellen. Kärjessä ajoi tietä näyttäen pappatunturimopolla Seppo Ilmanen ja perässä varmisti sähköpyörällä ajaen Raimo Ruoho, ettei ketään jäänyt matkan varrelle. Reitin puolivälissä oli juottopiste ja maalissa odotti soppatykki täynnä hernekeittoa.

Reitin kiersi tällä kertaa nopeimmin Juuso Hakala (29:06), toisena Tobias Åkerlund (29:10) ja kolmantena Kalle Linnasaari (30:46). Nopeimpana ladyna maaliin juoksi Enni Luoma (33:28), sijoitus oli yhdestoista. Reippaasti kävellen matka taittui alle tunnissa, vasta kahdessadas ylitti sen. Maalintulojärjestystä pyrittiin varmistamaan videokuvauksella.

Tulosluettelo kokonaisuudessaan julkaistaan osoitteessa www.ymparijuoksu.fi. Kaikille osallistujille jaettiin juoksumitali ja osallistujien kesken arvottiin vielä kaksi Mentor Turun lahjakorttia.

Turun Seutusanomat