Liedossa valmistetaan miljoonia näköhyvinvointituotteita vuosittain

45-vuotistaivaltaan viettävän lietolaisen Piilosetin (Finnsusp Oy) kehittämiä ja valmistamia tuotteita myydään yli 30 maassa ympäri maailman. Kuva: Piiloset.
45-vuotistaivaltaan viettävän lietolaisen Piilosetin (Finnsusp Oy) kehittämiä ja valmistamia tuotteita myydään yli 30 maassa ympäri maailman. Kuva: Piiloset.

YRITYSUUTISET.

Lietolainen näköhyvinvoinnin perheyritys Piiloset jatkaa merkittävää kasvua ja on kaksinkertaistanut liikevaihdon neljässä vuodessa sekä laajentunut USA:n markkinoille ja verkkokauppaan. 45 vuotta elokuussa  täyttäneen yrityksen visiona on tuottaa näkemisen iloa ja hyvinvointia jokapäiväiseen elämään.

Miljoonia pulloja piilolinssinesteitä ja silmänhoitotuotteita maailmalle valmistava Piiloset on laajentunut USA:n markkinoille kuivasilmätuotteilla. Yhteistyö paikallisen jakelijan kanssa on käynnistynyt hyvin ja maailman suurimmalle kuivasilmätuotemarkkinalle on saatu hyvä jalansija. Keväällä 2023 Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA suoritti Liedossa Piilosetin tehtaalla viranomaistarkastuksen, joka mahdollistaa itsehoitolääkkeellisten tuotteiden myynnin USA:n markkinoilla.

– Olemme ylpeitä ja kiitollisia historian ensimmäisen GMP-tarkastuksen tuloksista ja hyvistä kehitysehdotuksista, joita tarkastuksen yhteydessä saimme. Henkilöstömme on tehnyt valtavasti kehitystyötä ylittääksemme tiukasti säädellyn steriilituotannon vaatimukset, kertoo Piilosetin toimitusjohtaja Riikka Järvinen.

Kaiken tasoisia kuivasilmäoireita hoitavaan tuotesarjaan kuuluu myös kesällä 2023 patentin saaneet mikroemulsioteknologialla valmistetut, uniikit emulsiotuotteet.

– Olemme solmineet useita yhteistyösopimuksia kansainvälisten lääkeyritysten kanssa kuivasilmätuotteidemme jakelusta ja tällä hetkellä investoimme tuotantokapasiteettimme ja henkilöstömme lisäämiseen, toteaa Piilosetin myyntijohtaja Markus Tenovuo.

Yrityksen 45-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uudistuva yritys on aloittanut myös silmälasilinssien verkkokaupan kotimaassa.

– Kilpailu optisella alalla Suomessa on erittäin kovaa ja kotimaisella pienehköllä perheyrityksellä on vaikeaa päästä isojen ketjujen linssivalikoimiin kattavasti, sanoo Piilosetin Optiikan myyntijohtaja Tomi Korhonen.
– Haluamme mahdollistaa kuluttajille Suomessa valmistettujen silmälasilinssien hankinnan niin jälleenmyyjien kuin verkkokaupankin kautta, lisää Korhonen.

Katariina Mäkinen-Önsoy