Loimujuniorien tavoite saada lisää lapsia mukaan toimintaan

Loimun junioreihin kaivataan lisää nuoria lentopallon harrastajia.

LENTOPALLO

Raision Loimu tunnetaan parhaiten miesten liigajoukkueen hienoista esityksistä, ja viime kausien aikana liigamiehistöönkin on noussut seuran omia nuoria kasvatteja. Kasvattiseuratyötä tekee ansiokkaasti Raision Loimu Juniorit ry.

-Ilmoittautumiset junnujoukkueisiin on auki, ja moniin joukkueisiin onkin saatu jo paljon ilmoittautumisia. Lisää harrastajia mahtuu kaikkiin ryhmiin, mutta pitkällä tähtäimellä tärkeintä on saada lisää harrastajia nuorimpiin ikäluokkiin. Nyt syksyllä uusien harrastajien rekrytoinnissa pääpaino onkin erityisesti 5-10 -vuotiaissa lapsissa , kertoo Loimujunnujen toiminnanjohtaja Sami Rintamaa.

Tilaa uusille lentopallon harrastajille on siis erityisesti Loimujunnujen Lentiskoulussa sekä  F- ja D-junioreissa. Toiveissa on saada erityisesti poikia lisää lajin pariin.

-Tärkeää on saada lapsia mukaan pienestä pitäen, jotta meillä olisi jatkossakin riittävästi pelaajia myös nuorten ja aikuistenkin sarjoissa. Lentopallon harrastaminen ei vaadi isoja varustehankintoja ja on muutenkin edullinen laji. Turnauksia on 3-4 viikon välein, joten aikaa jää myös muille harrastuksille.

 

Raision Loimuhan on innokkaille nuorille lentopalloilijoille oiva seura, sillä se tarjoaa mahdollisuudet nousta lajissa vaikka Suomen – miksei maailmankin – huipulle asti. Toisaalta seura tarjoaa myös mahdollisuutta harrastaa lajia ilman kilpailullista tavoitetta.

-Aloitimme helmikuussa kokeilumielessä uuden harrasteryhmän 11-15 -vuotialle. Sen suosio yllätti meidät täysin, sillä ryhmässä on ollut mukana 15-20 pelaajaa. Harrasteryhmä vain treenaa ja pelaa keskenään, ei osallistu siis mihinkään kilpailulliseen sarjaan.

Harrasteryhmä ei jää myöskään ainoaksi tämän vuoden uudeksi toimintamuodoksi.

-Aiomme aloittaa vielä tänä syksynä pallokoulujen pitämisen ympäristökunnissa 5-9 -vuotiaille lapsille – tällä hetkellä on suunnitelmana tuoda lentopalloa Loimun toimesta Ruskolle, Naantaliin ja Nousiaisiin.

Pallokoulujen aikataulut ja paikat ovat vielä auki, joten Ruskolla, Naantalissa ja Nousiaisissa asuvien asiasta kiinnostuneiden kannattaa seurata nettisivuja loimujunnut.fi.

-Päivitämme nettisivuillemme pallokouluista tietoa heti, kun asiat varmistuvat, kertoo Rintamaa.