Taitaja2023-kilpailuissa paljon paikallismenestyjiä

Rasekolle, TAIlle ja Novidalle Taitaja-kultaa

Taitaja2023-finaali
Laboranttialan kilpailun voitti TAIn opiskelija Kalisa Volfovich. Kuva: Sofia Suokko (Omnia) / Skills Finland.

KOULUTUS.

Taitaja-finaalissa 8.–11. toukokuuta oli mukana jälleen iso määrä ilmestymisalueemme opiskelijoita paikallisista ammattioppilaitoksista. Espoossa järjestetty ammatillisen koulutuksen Taitaja2023-tapahtuma huipentui viime torstaina voittajien palkitsemiseen.

Turun ammatti-instituutin opiskelijat saavuttivat mitalisijan yhteensä seitsemässä lajissa, joista saldona oli yksi kulta, viisi hopeaa ja kaksi pronssia. Laboranttialan kilpailun voitti TAIn opiskelija Kalisa Volfovich.

Novidan kotiintuomisina oli Jenni Rantion kulta hyvinvointiteknologiassa sekä kaksi pronssia.

TaitajaPlus ravintola- ja cateringpalvelut -lajissa kilpailleet Raision seudun koulutuskuntayhtymän (Raseko) Samuli Haavisto ja Isabel Paju voittivat kultaa vuoden 2023 Taitaja ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa.

Ajoneuvotekniikan lajissa kilpaillut Rasekon Otto Sarjovaara osoitti taistelijanluonteensa nousemalla kisassa neljänneksi, vaikka häneltä jäi ensimmäinen kilpailupäivä sairastumisen vuoksi väliin.

Ammattiopisto Livian eläintiimin opiskelijat Inka Lehtonen ja Pihla Jokinen nappasivat Taitaja 2023 -kilpailussa hopeaa ja prossia. Finaalissa kilpaili opiskelijoita myös Turun ammattiopistosäätiöstä ja Axxellin toimipisteistä.

Turun seudulla Taitaja-tapahtuma järjestetään vuonna 2025.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, joka tunnetaan liki 50 eri ammattialan SM-kilpailuista. Tapahtuma pitää sisällään paljon muutakin ohjelmaa, kuten seminaareja, yhteistyökumppanien järjestämiä tilaisuuksia ja peruskoululaisten Taitaja9-finaalikilpailun. Espoon tapahtumalle odotettiin noin 75.000 kävijää.

– Tapahtuman tavoitteita ovat muun muassa ammatillisen koulutuksen arvostuksen ja vetovoiman lisääminen. Opiskelijoille kilpailu mahdollistaa oman itsensä kehittämisen ja opettajille se tarjoaa uusia ideoita opetukseen, Skills Finlandin Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö kertoo.

Taitaja2025-tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa ja sen lähialueella Varsinais-Suomen ammatillisten oppilaitosten yhteisprojektina. TAI toimii Taitaja2025-tapahtuman alueellisena veturina. Kumppanuusoppilaitoksina ovat Turun AKK, Livia, Raseko, Turun konservatorio, Turun ammattiopistosäätiö, Ammattiopisto Spesia, Salon seudun ammattiopisto, Novida ja Axxell.