Love, Loss & Longing – performanssi rakkauden menetyksestä ja viiltävästä kaipuusta

TEATTERI.

Turkulaisessa Teatteri Valtakunnassa vierailee huhtikuussa käsikirjoittaja–dramaturgi Venla Walleniuksen liikkeellinen sooloteos Love, Loss & Longing. Teos on inspiroitunut Walleniuksen isotädin sodanaikaisesta muistosta pommisuojissa deittailusta ja se tutkii rakkauden tunteita, kaipausta ja menetystä auttamattomissa olosuhteissa.

Teos on paikoittain niin tanssillinen performanssi kuin staattinenkin hetken kuvaus. Arkiset objektit saavat suuria merkityksiä eristyksissä. Tuoksuva paita kuljettaa unensekaisiin muistoihin ja kynä kirjoittaa ilmaan pakahduttavan tunteen, kun lamaannuksesta nouseekin toivoa. Kirje on kaipuuta kontaktiin ja toive yhteydestä ulkopuolelle.

Love, Loss & Longing on sekä henkilökohtainen että universaali teos, jonka selkeät kuvat ja sanaton selittämättömyys kertovat yleisinhimillistä tarinaa. Työryhmään kuuluu Venla Walleniuksen lisäksi tuotannosta ja tekniikasta vastaava Selina Raunio.

Esityskausi: 14.–22.4.2023. Noin puoli tuntia kestävää esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille. Teatteri Valtakunta (ent. Teatteri Mundo) on ammattiteatteri Turun Taiteen talossa.

Turun Seutusanomat