Sopeutumisvalmennusta muistipariskunnille Varsinais-Suomessa

Omahoitovalmennus on osa Vanhustyön keskusliiton yleishyödyllistä toimintaa ja pohjautuu Ystäväpiiri-toimintamalliin.

SENIORIT

Omahoitovalmennusryhmä tarjoaa tukea pariskunnille, joiden elämää muistisairaus koskettaa. Tavoitteena on löytää yhdessä pariskuntana voimavaroja arkeen ja tulevaisuuteen, johon noin vuoden sisällä saatu muistisairausdiagnoosi vaikuttaa. Ryhmäkertojen teemoina ovat muun muassa muistisairaudet, palvelut, ravitsemus, parisuhde ja omaishoitajuus. Ryhmää ohjaavat Vanhustyön keskusliiton kouluttamat omahoitovalmennusohjaajat.

Omahoitovalmennusryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa, aina maanantaisin kello 9-12. Ryhmään otetaan mukaan maksimissaan 10 pariskuntaa. Toiminta on osallistujille maksutonta. Ohjaajat tapaavat pariskunnat alkukeskustelun merkeissä ennen ryhmän alkamista.

Omahoitovalmennus on osa Vanhustyön keskusliiton yleishyödyllistä toimintaa ja pohjautuu Ystäväpiiri-toimintamalliin. Paikallinen ryhmä järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsin sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa.

Ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran 20. maaliskuuta, ja siitä lähtien viikon tai kahden viikon välein.

Kokoontumiset pidetään Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa Karviaiskadulla Turussa.

Ilmoittautumisaikaa on perjantaihin 3. maaliskuuta mennessä. Ilmoittautumiset tehdään Ruusukorttelin hyvinvointikeskukseen, puhelinnumero on 040 632 3382 (avoinna arkisin klo 9 – 15).