Lemun kirjastossa pääsee laskiaistiistaina osallistumaan Elämänpuu-työpajaan

Intuitiota ja itsetuntemusta omasta elämänpuusta

Elämänpuu-työpaja Lemun kirjastossa
Intuitiota ja itsetuntemusta elämänpuusta -työpajan Lemun kirjastossa pitää paikallinen runoilija Satu Haapala. Kuva: Satu Haapala.

MASKU.

Maskun kuntaan kuuluvassa Lemun kirjastossa järjestetään maksuton Elämänpuu-työpaja laskiaistiistaina 21. helmikuuta.Työpajassa intuitiota herättelee ja inspiraatiota tuo äänimeditaatio, jota työpajan ohjaaja Satu Haapala toteuttaa sekä eri soittimilla että omalla äänellään.

Elämänpuu-työpajassa voi tehdä oman elämänpuun piirtämällä, maalaamalla, kollaasina tai muovailuvahasta. Työpaja on tarkoitettu aikuisille, ja sen järjestää Maskun kunnan hyvinvointipalvelut.– Hiihtolomaviikolla on paljon kunnan ja kirjastojen järjestämää toimintaa eri-ikäisille. Tämä on hieman erilaista aikuisille suunnattua toimintaa, jonka ympäristöksi kirjasto sopii hyvin, sanoo Lemun lähikirjastonhoitaja Riikka Närvä-Haaksi.Itselle tehty elämänpuu kuvastaa itseä tai omaa elämää. Se voi kertoa eletystä elämästä, juuri tästä hetkestä tai tulevaisuuden haaveista, vähän kuin aarrekartta.Elämänpuun tekeminen lisää itsetuntemusta ja harjoittaa intuitiota. Mitä materiaaleja valitsen työhöni? Mitkä värit ja muodot kutsuvat minua juuri nyt? Mitä sellaista elämänpuuhun mahdollisesti ilmentyy, mitä en sinne tietoisesti tehnyt?Kirjastosta löytyy poistolehtiä, kyniä, vesivärit ja muut perustarvikkeet. Mukaan voi halutessaan ottaa erilaisia materiaaleja, kuten poistotekstiilejä (vanhoja tyynyliinoja, paitoja tms.), servettejä, henkilökohtaisia muistoja, jotka haluaa sisällyttää elämänpuuhun, tai vaikka luonnosta kerättyjä materiaaleja.Maksuton Elämänpuu-työpaja Lemun kirjastossa tiistaina 21.2. kello 18–20. Tapahtumassa on tarjolla kahvia ja teetä.

Turun Seutusanomat